Košmaras su košmariška pabaiga: Lietuva-Serbija 79:89

Lietuvos rinktinės agonija Europos čempionate baigėsi. Iš visų jėgų kovoję lietuviai per paskutines minutes praleido šešis tritaškius ir pralaimėjimu baigė pasirodymą Lenkijoje.

Mūsiškiai pralaimėjo Serbijai 79:89 (19:23, 18:18, 24:22, 18:26) ir galutinėje čempionato įskaitoje užėmė 12 poziciją.

Tai buvo paskutinis trenerio Ramūno Butauto mačas už nacionalinės komandos vairo.

Ryžtas. Žalios spalvos Lodzės "Atlas" arenoje gerokai sumažėjo, tačiau sirgaliai išliko triukšmingi. "Kartu su Lenkijos rinktinės aistruoliais jūs esate patys geriausi", - prieš rungtynes sakė salės pranešėjas. Ištikimiausi gerbėjai rinktinę palaikė iki pat pabaigos, o nemaža dalis dar keliaus ir į Katovicus.

Plakatai. Lietuvos sirgaliai vėl nustebino originalumu - tribūnoje iškilo plakatas "Bent jau su oru sekėsi". Kitas plakatas skelbė: "Mes nebepykstam. Supykit bent kartą jūs!" Rungtynių pabaigoje pasirodė ir dar vienas: "Kapuos senoliai vartos"

Dešimtukas. Lietuviai paskutines rungtynes žaidė išretėjusiomis gretomis. Gydytojai nusprendė be reikalo nerizikuoti Simo Jasaičio sveikata, o Mantas Kalnietis dar antradienį dėl tėvo ligos išvyko į Lietuvą.

Varžovas. Serbijos rinktinėje rungtyniauja būsimasis Vilniaus "Lietuvos ryto" naujokas Bojanas Popovičius. Įžaidėjas iki šiol šiame čempionate iš viso buvo sužaidęs vos 6,5 minutės. Tiesa, Rimas Kurtinaitis šiandien gavo progą pamatyti, kaip atrodo būsimasis jo auklėtinis. B.Popovičius į aikštę žengė jau pirmo kėlinio pabaigoje, bet "pasižymėjo" klaida ir trimis netaikliais metimais.

Namo. Lietuvos rinktinė po rungtynių dar grįš į viešbutį pavakarieniauti, o po to keliaus namo. Lėktuvas Vilniaus oro uoste leisis 00.15 val. Daugelis rinktinės žaidėjų poilsiui teturės tik dieną dvi, nes jau turi prisistatyti į savo klubus.

Rungtynės

Lietuvių starto penketas - vėl pasikeitęs, tiesa, šįkart ir dėl nenumatytų aplinkybių: Tomas Delininkaitis, Artūras Jomantas, J.Mačiulis, Kšyštofas Lavrinovičius ir M.Petravičius.

Lietuviai pirmieji pelnė keturis taškus, bet paskui lengvais prasiveržimais tuo pačiu atsakė serbai.

Pirmasis kėlinys ir toliau klostėsi apylygiai - 8:8, 10:11, 12:13. Lietuvos rinktinė daugiausia stengėsi naudotis savo svarbiausiu ginklu (bent kaip atrodė prieš čempionatą) - priekine linija. M.Petravičius ir K.Lavrinovičius metimais iš po krepšio per pusę kėlinio surinko 10 taškų.

Tačiau gynyboje lietuviams ir toliau kilo daugybė problemų. Serbai daugelį metimų atlikdavo visiškai laisvi ir 8 min. jau įgijo apčiuopiamą persvarą - 21:14.  Mūsiškiai nebuvo linkę lengvai pasiduoti - po pirmo kėlinio 19:23.

Antras kėlinys prasidėjo lietuvių klaidų lavina, bet serbai nesugebėjo tuo pasinaudoti. Po keturių iš eilės L.Kleizos taškų mūsiškiai deficitą sumažino iki minimumo (23:24), o T.Delininkaitis netrukus rezultatą ir persvėrė.

Neilgam. Kelis kartus iš eilės idealių perdavimų nesugavo Robertas Javtokas, o serbai vėl perėmė iniciatyvą - 27:31 (16 min.).

Lietuviai ir vėl nesileido lengvai sugniuždomi, o po 20 minučių - 37:41.

Trečią kėlinį lietuviai vėl pradėjo ryžtingai. J.Mačiulis vienas pats surinko 7 taškus, o lietuviai spurtavo 9:0 - 50:46 (24 min.).

Po Dušano Ivkovičiaus minutės padėtis pernelyg nesikeitė - serbams ir toliau buvo sunku apsiginti nuo atsipalaidavusių lietuvių atakų. K.Lavrinovičiaus baudomis persvarą padidino iki 7 taškų - 56:49.

Kėlinio antroje pusėje lietuvių aistrą kiek priblėsino kieta varžovų gynyba. Po trijų ketvirčių - 61:63.

Lemiamas kėlinys vėl prasidėjo palankiau lietuviams - 67:66, 70:68, 73:71. Tačiau tada serbai švystelėjo tris tritaškius iš eilės (kažkur girdėta) ir susigrąžino pranašumą - 75:80.

Po minutės pertraukėlės Milošas Teodosičius smeigė dar vieną bombą, ir lietuvių bandymai trinktelti durimis baigėsi. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dima

dima portretas
va - pirma karta matau grazu zaidima. deja, jau velu...

tiesa ta

tiesa ta portretas
kuomet zaidzia broliai, zaidzia ir lietuvos komanda

ss

ss portretas
del kokios dar garbes? galetu trinkteleti durimis pralaimedami -20 tasku....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių