Kokių siurprizų pateiks LKL „Žvaigždžių diena“?

Jubiliejiniame 20-ajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone intrigos netrūksta. Vilniaus „Lietuvos rytas“ su dabartiniu šalies čempionu Kauno „Žalgiriu“ kaktomuša gali susidurti jau pusfinalyje. Tačiau įtempti turnyrinės lentelės reikalai šį savaitgalį bus trumpam užmiršti. Kovo 17-ąją Šiaulių arenoje vyks tradicinė LKL „Žvaigždžių diena“.

Pernai renginį išgelbėjo Jono Valančiūno šou. Tuomet jaunasis talentas atstovaudamas „Lietuvių“ rinktinei ne tik sugebėjo tapti  naudingiausiu mačo žaidėju, bet ir pabuvoti teisėjo kailyje. Jono charizma ryškiausiomis spalvomis „Žvaigždžių dienoje“ spindėjo du metus iš eilės, tačiau dabar lietuvis jau už Atlanto ir lygai tenka ieškoti naujojo reklaminio veido.

Kas kurs krepšinio spektaklį?

Peržvelgus „Lietuvių“ ir „Time Team“ komandų sudėtis, efektingiausio žaidimo būtų galima tikėtis iš absoliutaus rinkimų nugalėtojo Tremmello Dardeno. Tačiau daugiau nei 8 000 krepšinio mėgėjų balsų surinkęs amerikietis šios savaitės pradžioje paliko Kauno „Žalgirį“ ir papildė karališkojo Madrido „Real“ klubo gretas. Legionierių startiniame penkete T. Dardeną pakeis „Šiaulių“ puolėjas Chase‘as Simonas. Naujų vėjų į „Time Team“ ekipą įnešė ir „Lietuvos ryto“ kroatas Timoslavas Zubčičius. Jis pavaduos nugaros skausmų suriestą Saulės miesto aukštaūgį Papa Dia.

Nepaisant neplanuotų pokyčių, kuriančių legionierių „Žvaigždžių dienoje“ tikrai nepritruks. Įžaidėjo pozicijoje krepšinio mėgėjai gėrėsis Oliverio Lafayette‘o technika bei charizmatiškojo Marko Popovičiaus tritaškiais. „Time Team“ starto penkete taip pat rungtyniaus Eurolygos arenose galingais dėjimais jau pasižymėjęs Mario Delašas. Bene pilkiausia figūra šioje kompanijoje – vidurio puolėjas Jeffas Foote‘as. Tiesa, šį kartą reikėtų išskirti ir legionierių komandos vyr. trenerį Joaną Plazą. Energingasis ispanų strategas į šventę gali įnešti žymiai svaresnį indėlį nei jo pirmtakai.

Lietuvių, kaip ir legionierių komandoje, dominuoja žalgiriečiai. Daugiausiai balsų tautiečiai atidavė pražydusiam Mindaugui Kuzminskui (6 800), iš kurio tikimasi ne tik gražių dėjimų, tačiau ir smagių ekspromtinių situacijų. Traumuotą „Žalgirio“ kapitoną Paulių Jankūną startiniame penkete pakeis 2005 m. NCAA dėjimų konkurso nugalėtojas Mindaugas Katelynas. Šis faktas taip pat leidžia tikėtis įspūdingų akimirkų. Krepšinio šventę gerokai pagyvins dvyniai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai bei Renaldas Seibutis ir Rimanto Kaukėnas.

Nors nugalėtojas tokio tipo rungtynėse nėra itin svarbus, įdomumu dėlei verta paminėti, kad 8 mačus iš 10 laimėjo lietuviai, o kartą žaidėjai išsiskyrė taikiai.

Kas priblokš taiklumu? Viena didžiausių šventės intrigų – LKL snaiperio konkursas. Iššūkį praėjusių metų nugalėtojui Žygimantui Šeštokui (Vilniaus „Sakalai“) pasiruošę mesti Eimantas Bendžius, Janis Blūmas (abu „Lietuvos rytas“), M. Kuzminskas („Žalgiris“), 2007 m. konkurso nugalėtojas Gytis Sirutavičius (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) bei 2008 m. snaiperis Marius Runkauskas (Klaipėdos „Neptūnas“).

Įdomu, kad LKl snaiperio titulą legionieriai iškovojo vos 4 kartus. Visus kitus 14 kartų šiame prestižiniame konkurse triumfavo lietuviai. Ar šiemet J. Blūmas prisijungs prie išrinktųjų kompanijos?

Galingų dėjimų serija. Naujųjų deandre jordanų tikėtis neverta, tačiau įspūdingą šuolį turintys Nemanja Nedovičius („Lietuvos rytas“) ir Modestas Kumpys („Palanga“) pajėgūs nustebinti. Praėjusiais metais tik Sonny Weemsui nusileidęs „Neptūno“ atstovas Raimundas Danys šiemet kupinas ryžto žiūrovus pamaloninti dar įspūdingesniais dėjimais. Nemažai tikimasi ir iš kitų užsieniečių – energingais dėjimais garsėja Kėdainių „Nevėžio“ puolėjas Tony Bishopas ir „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgis Yancy Gatesas.

Turbūt ryškiausi konkurso epizodai siekia šio tūkstantmečio pradžią. 2000-aisiais „Neptūno“ atstovas Dainius Miliūnas sutrupino lentą, žiūrovai šukes rinko it deimantus, o sportininkai savo bandymus atliko į krepšį, kurios lentoje nebuvo stiklo. Po metų tuometinis „Lietuvos ryto“ centras Robertas Javtokas pakartojo pasaulio rekordą, įdėjęs kamuolį į 3,65 m. aukštį iškeltą krepšį.

Link kur einama? Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) iniciatyva šį šeštadienį Alytuje organizuojama NBA „Visų Žvaigždžių“ stiliaus šventė. Renginys apjungs ne tik įvairias lygas, tačiau pasižymės atrakcijomis bei konkursais aikštėje ir už jos ribų. Jeigu pirmasis blynas prisvils - tai nebus jokia tragedija. Kiekviena naujai užgimusi dėja turi būti sveikintina. Taikyti seniai išbandytus ir veikiančius metodus visuomet yra saugiau. Tačiau kartais pravartu surizikuoti ir įkvėpti šviežio oro. Galbūt ateityje pajėgiausios šalies lygos vadovai perims gerąją federacijos ar kitų šalių patirtį ir krepšinio šventė taps dar labiau intriguojančiu reginiu. Kita vertus, pasak LKL prezidento Šarūno Kliokio ir generalinio sekretoriaus Lino Gilio - lyga atvira diskusijoms ir pasiūlymams. Turi idėjų? Siūlyk. Juk kritikuoti lengviausia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ReubenFinc

ReubenFinc portretas
Some splendid images. Outstanding colours. my website - http://onlinesmpt200.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių