Klaipėdoje Europos čempionato kovas stebi ir NBA čempionai

Du NBA čempionai – Stanislavas Medvedenko ir Radoslavas Nesterovičius Europos čempionato kovas stebi Klaipėdos arenoje.

Klaipėdoje taip pat vieši ir buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas Frederickas House‘as. Amerikietis per rungtynių, tarp Ukrainos ir Bulgarijos rinktinių, ilgąją pertrauką netgi sudalyvavo publikai skirtame žaidime. Atrakcijos principas aiškus – kuo greičiau įmesti į krepšį.

Nors F.House‘as be didesnio vargo šį žaidimą laimėjo, tačiau pirmąją vietą užleido krepšinio aistruoliui iš Klaipėdos.

Savo šalies vyrų krepšinio rinktinės į uostamiestį palaikyti yra atvykęs ir vienas garsiausių pastarojo dešimtmečio Ukrainos krepšininkų S.Medvedenko. 32 metų aukštaūgis 1998-1999 metų sezone vilkėjo tuometinės Alytaus „Alitos“ komandos marškinėlius. Po sezono Lietuvoje ukrainietis dar metus praleido gimtinėje, o vėliau išvyko rungtyniauti į NBA, kur žaidė iki pat 2007-ųjų.

Per savo septynis metus trukusią karjerą NBA, S.Medvedenko, atstovavo Los Andželo „Lakers“ ir Atlantos „Hawks“ klubams. Su „Lakers“ 208 cm ūgio krepšininkas du kartus tapo NBA čempionu.

Su Slovėnijos rinktine Klaipėdoje kartu vieši ir 35 metų Slovėnijos krepšinio veteranas Radoslavas Nesterovičius. Vidurio puolėjas prieš keletą dienų paskelbė apie karjeros pabaigą. 2005 metais slovėnas tapo NBA čempionu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių