K.Kemzūra: „Su Kinijos rinktine lietuviams bus nelengva“

Kuomet tapo aišku, jog Lietuvos rinktinei ketvirtfinalyje teks susigrumti su Jono Kazlausko vadovaujama Kinijos nacionaline komanda, Maskvos srities „Chimki" strategas Kęstutis Kemzūra kinus įvardino kaip labai rimtus varžovus. Jų pliusai: sirgaliai, namų aikštė bei Kazlauskas, sako K.Kemzūra.

„Didesnį įspūdį paliko graikų žaidimas, nei kinų. Jie teisingai pasirinko taktiką, spaudė ir presingavo mažiukus žaidėjus, taip juos atkirsdami nuo Yao Mingo. Tačiau kinai parodė, kad su jais juokauti negalima ir ypač antroje rungtynių pusėje išnagrinėję priešininkų ir pakoregavę savo žaidimą žaidė daug geriau", - tinklalapiui „BasketNews.lt" sakė K.Kemzūra. 

„Kinai mažiau sutrikdavo prieš presingą ar aktyvią gynybą, pataikė kelis tritaškius metimus ir privijo iki 10 taškų, tačiau graikai yra daug labiau patyrę, jie turi daug patyrusių gynėjų, kurie kontroliavo rungtynes, kinams ir nebepavyko sukurti kažko pavojingesnio. Visas rungtynes kontroliavo graikai", - kalbėjo K.Kemzūra.

„Su Kinijos rinktine lietuviams, be abejonės, bus nelengva. Nes ir palaikymas, ir bus žaidžiamos tik vienos rungtynes, per kurias jokiu būdu negalima atsipalaiduoti ir neleisti kinams pajusti savo žaidimo stiliaus. Geriau būtų greitai įgyti dviženklį taškų skirtumą ir jį saugiai išlaikyti iki rungtynių galo", - galimą rungtynių scenarijų įsivaizdavo K.Kemzūra.

„Meistriškumu ir patirtimi Lietuvos rinktinė žymiai pranašesnė už kinus, bet žaidžiamos bus tik vienos rungtynės, taip kad reikės būti labai susikaupusiems".

„Sunku nuspręsti, kas parankesni - graikai ar kinai, - tęsė K.Kemzūra. - Bet aš sakyčiau: yra dvi medalio pusės. Viena, tai, kad graikai yra pajėgesnė ekipa ir tai, kad jų komanda labiau patyrusi, turi daug aukšto lygio žaidėjų, kurie gali įtakoti ir kontroliuoti rungtynes. Graikai yra aukštesnio pajėgumo komanda, bet kita pusė yra emocijos, palaikymas ir namų arena, tai yra Kinijos rinktinės pusėje, mes matėme, kas darėsi trečiame ar ketvirtame kėlinukuose, kuomet jiems pasisekė surengti kelias rezultatyvias atakas iš eilės. Jie yra labai pavojingi. Bet viską pasvėrus, yra kaip yra ir kinų komanda, nors ir labai palaikoma, tačiau yra įveikiama"

„Aš tik galiu įsivaizduoti kaip sunku bus Jonui Kazlauskui žaisti prieš savo tautiečius, bet iš kitos pusės jis dirbą savo darbą ir kol kas dirba labai gerai, be abejonės jam bus pliusas tai, jog jis žino visus mūsų žaidėjus ir lietuviško krepšinio subtilybes. Bus labai sunkios ir įdomios rungtynės", - į būsimas ketvirtfinalio rungtynes žvelgė K.Kemzūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių