K.Kemzūra: neturiu sąskaitų su C.Delfino

Dėl konflikto su argentiniečiu Carlosu Delfino darbą Maskvos srities "Chimki" klube praradęs Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra į praeitį nesižvalgo.

Lietuviai ir argentiniečiai surems ginklus ketvirtadienį Pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalyje.

– Kokį įspūdį palieka Argentinos komanda?
- paklausėme K.Kemzūros

– Argentiniečiai - labai stiprūs ir patyrę varžovai. Jie neturi ilgo atsarginių žaidėjų suolo, tačiau tokios svarbos rungtynėse retai naudojama didelė krepšininkų rotacija. Patyrę žaidėjai - Luisas Scola, Pablo Prigioni, Carlosas Delfino - puikiai supranta vienas kitą.

– Argentinos gretose yra daug veteranų. Ar greitas žaidimas būtų raktas į pergalę?

– Be abejo. Manau, kad mūsų stilius ir yra būtent toks. Greitas puolimas bus vienas iš svarbiausių akcentų. Manau, kad brazilai būtų turėję daugiau pranašumo, jeigu būtų rungtyniavę greičiau.

– Ar ruošite specialią gynybą prieš varžovų lyderį L.Scolą?

– Žinoma. Toliau dirbame ties šiuo klausimu: turėsime trenerių susirinkimą, vakare su žaidėjais kalbėsimės. Manau, kad varžovai turės galvoti, kaip sustabdyti Liną Kleizą. Tokie žaidėjai visada sumeta savo taškus, todėl svarbu, kiek prisidės kiti krepšininkai.

– Ar ši Argentinos rinktinė skiriasi nuo tos, kuri nugalėjo Lietuvą Pekino olimpinių žaidynių mažajame finale?

– Treneris tas pats (Sergio Hernandezas - red. past.), todėl braižas tikrai panašus. Jie mėgsta kontroliuoti tempą, mėgsta pozicinį žaidimą. Būtent poziciniame puolime argentiniečiai pranašesni, nes turi patyrusius žaidėjus. Jų gretose rungtyniauja geri metikai bei puikūs aukšti žaidėjai. Argentiniečiai - aukščiausio lygio komanda.

– Praėjusias metais Europos čempionate Lenkijoje L.Kleiza buvo visiškai kitoks. Kodėl?

– Atsiprašau, bet aš nenorėčiau gilintis į šį klausimą. Tai būtų neetiška mano kolegų atžvilgiu. Tik noriu pasidžiaugti, kad Linui puikia tinka mūsų dabartinė sistema, kurią mes naudojame. Po gero sezono jis yra įgavęs pasitikėjimo savimi, o detaliau nagrinėti nenorėčiau.

– Su buvusiu auklėtiniu Maskvos srities "Chimki" klube C.Delfino turite senų sąskaitų. Ar ruošiate kažką prieš šį krepšininką?

– Sąskaitų aš neturiu nė su vienu žaidėju ar treneriu. Taip, Carlosą aš pažįstu gerai. Žinau jo pliusus ir minusus, kurių nėra daug. Turime jį sustabdyti, nes C.Delfino yra vienas iš tų, kuris padeda kontroliuoti žaidimą bei pelnyti taškus. Bandysime jo pliusus paversti minusais.

– Prieš rungtynes žaidėjams pateikiate tam tikrus psichologinius nurodymus. Kokie jie?

– Per daug žinote (šypsosi - red. past.). Matote, taktika yra reikalinga ir svarbi, bet ateina toks momentas, kuomet komanda taktiškai viena kitą žino labai gerai ir tada viską lemią psichologiniai dalykai, nusiteikimas bei kovingumas. Viena yra, kuomet komanda žaidžia ir galvoja, ką daryti, kas kita - kuomet tiesiog grumiasi, kovoja, krenta. Dažniausiai tai duoda didžiausią naudą. Aš stengiuosi visada tai pabrėžti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių