K.Kemzūra neketina visos atsakomybės užkrauti tik įžaidėjams

Lietuvos krepšininkai pasirengimą pasaulio čempionatui toliau tęsia Kaune. Ketvirtadienį rinktinė išskris į Vokietiją, kur sužais trejas draugiškas rungtynes.

Treniruotėse krepšininkai ir toliau šlifuoja tai, kas treneriams labiausiai rėžė akį per kontrolines rungtynes.

"Neišlaikome koncentracijos, žaidžiame po vieną, kai varžovai ginasi  agresyviau, nesilaikome žaidimo drausmės, dėl to nukenčia derinių kokybė. Dėl to pasipila klaidos, o kai klysti, labai sunku grįžti ir gintis. Ypač tai buvo pastebima žaidžiant su stipria ir talentinga Ispanijos komanda", – bėdas vardijo Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra.

Jis nemano, kad Lietuvos rinktinė, kaip ir praėjusiame Europos čempionate, gali turėti didelių problemų dėl įžaidėjų: "Nenoriu to klausimo aštrinti, nes tai nėra tokia didelė problema, kaip visi bando įteigti. Mūsų įžaidėjai yra gero lygio, bet negalime jų visada lyginti su Šarūnu Jasikevičiumi. Jie turi savų privalumų, kaip ir trūkumų, tačiau yra tikrai pakankamai aukšto lygio."

K.Kemzūra žada įžaidėjams palengvinti gyvenimą taktiniais sprendimais.

"Mūsų filosofija tokia – nebus vieno ryškaus įžaidėjo, – dėstė K.Kemzūra. – Norėtume remtis bent dviem gynėjais aikštėje, kartais – net trimis. Aukščiausio lygio komandose yra daug gynėjų, kurie gali kontroliuoti kamuolį ir žaidimą. Mes norėtume žaisti panašiai. Jeigu varžovai užspaustų mūsų įžaidėją, jo funkcijas turėtų perimti antrasis gynėjas. Mūsų komandoje tai galėtų būti Martynas Gecevičius, Tomas Delininkaitis. Visi trys aikštėje esantys gynėjai turi žinoti visas tris pozicijas ir visų penkių žaidėjų veiksmus. Visi gynėjai turi žinoti, kaip paleisti mašiną – atlikti derinį."

K.Kemzūros ir jo pagalbininkų laukia dar vienas sunkus etapas – reikės atsisveikinti su dar dviem žaidėjais. Ko gero, tiems krepšininkams tai bus pats skaudžiausias išsiskyrimas su rinktine, nes jie bus perėję visą pasirengimą nuo pradžios iki pabaigos.

Skelbti pagrindinio dvyliktuko K.Kemzūra neskuba. "Dar turime šešias draugiškas rungtynes, po jų ir žiūrėsime", – sakė treneris.

Turnyre Vokietijoje K.Kemzūra žada kovoti dėl pergalių, tačiau ir šįkart jos dar nebus svarbiausias tikslas: "Turėsime užduočių. Pagrindiniai žaidėjai tikrai nežais po 35 min., nes mūsų tikslas – ne nualinti juos, o parengti pasaulio čempionatui. Bandysime taktinius variantus, sudėtį, kurie žaidėjai tarpusavyje geriau dera, išbandysime ir vieną kitą naują derinį."

Vokietijoje lietuvių varžovais bus Turkijos, Vokietijos ir Kroatijos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių