K.Kemzūra mato galimybių laimėti prieš ispanus

Neklysti, griauti greitų atakų užuomazgas ir atidžiai kovoti dėl kamuolių - sekdama šiomis gairėmis Lietuvos rinktinė tikisi nužygiuoti į pergalę prieš ispanus.

"Varžovas - labai rimtas ir stiprus, turintis ilgą atsarginių suolą ir daug talento. Kartą nudegę mače su prancūzais, ispanai nebesužais antrų tokių prastų rungtynių", - trečiojo Pasaulio čempionato D grupės turo rungtynių su Ispanija išvakarėse kalbėjo Lietuvos krepšinio komandos strategas Kęstutis Kemzūra.

Vyriausiojo trenerio nuomone, planetos čempionai Turkijoje kartą jau užlipo ant grėblio, debiutiniame mače nusileidę Prancūzijos krepšininkams, todėl su lietuviais žais maksimaliai susikaupę.

Pasiruošimo pirmenybėms ciklo metu lietuviai su ispanais varžėsi du kartus ir abusyk buvo priversti pripažinti oponentų pranašumą solidžiu skirtumu. Paklaustas, kokias šių kontrolinių mačų pamokas vertėtų prisiminti, K.Kemzūra kalbėjo: "Daug taktinių gudrybių neprigalvosi. Svarbiausios užduotys bus išvengti klaidų, stabdyti varžovų greitas atakas ir sėkmingai kovoti dėl atšokusių kamuolių. Jei mes šiuos tris aspektus kontroliuosime, mūsų šansai bus geri. Žinoma, turime ir mėtyti taikliau nei iki šiol. Manau, kad persilaušime, nes kai kuriems žaidėjams gal sukliudė psichologiniai dalykai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių