K.Kemzūra: kinų žaidime liko J.Kazlausko pėdsakų

Aštuntfinalio mače lietuvius pasieks trenerio Jono Kazlausko šešėlis, teigia rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra.

Antradienį kovosiantys dėl vietos tarp aštuonių geriausių Pasaulio čempionato komandų su Kinijos krepšininkais, lietuviai renka informaciją apie būsimus priešininkus.

„Išsidalinome kinų rungtynių vaizdo įrašus ir po truputį žiūrime. Aš žiūriu jų rungtynes su Rusija, kiti treneriai – kitas rungtynes. Kinijos komanda yra atjaunėjusi, nėra Yao Mingo, kuris, galima sakyti, yra pusė komandos. Pagrindiniai kinų lyderiai yra Yi Jianlianas, kuris paskutines rungtynes praleido, bet aš esu tikras, kad jis žais su mumis. Dar yra laiko, ir kinai padarys viską, kad pastatytų jį ant kojų. Yra veteranas Wang Zhizhi, yra gynėjai, kurie gali įmesti iš toli“, - Kinijos ekipos stipriąsias puses vardijo K.Kemzūra.

Pasak specialisto, kinus treniruojantis amerikietis Bobas Donewaldas skiepija ekipai savo tėvynei būdingą žaidimo filosofiją.

„Kinai nesiremia ilgais deriniais. Jie stengiasi išnaudoti savo lyderius, o esant galimybei bėga į greitą puolimą arba meta iš toli. Gal gynyboje jie ir nėra pati stipriausia komanda, tačiau moka kaitalioti gynybos sistemas“, - varžovus nagrinėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Paklaustas, ar Kinijos ekipos žaidime dar jaučiama prieš dvejus metus didžiausios pasaulio tautos ekipą treniravusio Lietuvos specialisto J.Kazlausko ranka, K.Kemzūra susimąstė.

„Kinai turi daug jaunų žaidėjų. Šiek tiek šnektelėjau su Jonu apie tuos krepšininkus, kuriuos jis laikė artimiausiu rezervu. Dabar, nerungtyniaujant vyresniems žaidėjams, jie sulaukė savo šanso. Be abejo, Jono darbas paliko pėdsakų. Žaidėjai mokosi iš kiekvieno trenerio, ypač gero, ir tai niekur nedingsta“, - svarstė K.Kemzūra.

"Tačiau kad ir kokia tai bebūtų komanda, laukia aštuntfinalio rungtynės, kurias arba laimi ir tęsi pasirodymą, arba pralaimi ir važiuoji namo, todėl psichologinė įtampa bus labai didelė. Ir mus ji veiks labiau nei juos", - pridėjo rinktinės strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių