K.Kemzūra: iškelti tikslai - labai aukšti, tačiau nėra nerealūs

Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės treneris trumpam sugrįžo į Lietuvą. Sėkmingai šiemet Rusijoje dirbantis ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipą treniruojantis Kęstutis Kemzūra šiandien Kaune surengtoje spaudos konferencijoje pristatė rinktinės pasiruošimo planus vasarą Lietuvoje vyksiančioms 2011-ųjų metų Europos krepšinio pirmenybėms.

Vakar 41-ąjį gimtadienį atšventęs strategas prisipažino, kad jau derasi su Krasnodaro klubu dėl sutarties pratęsimo. Klubo vadovai patenkinti lietuvio darbu. Jo vadovaujama komanda po pergalės prieš Maskvos srities Liubercų „Triumf“ ekipą pirmąsyk šį sezoną tapo Rusijos lygos lydere, o kiek anksčiau pateko į Europos iššūkio taurės finalo ketvertą.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pasveikino rinktinės trenerį su gimtadieniu bei palinkėjo visokeriopos sėkmės tiek gyvenime, tiek sporto aikštelėse. LKF vadovas taip pat pasidžiaugė, kad lažybų bendrovė "TonyBet" ir vėl sutiko remti nacionalinę krepšinio rinktinę. Pasirašyta trejų metų bendradarbiavimo sutartis.

"Būtent Antanui Guogai turime būti dėkingi, kad rinktinė galėjo dalyvauti praėjusių metų pasaulio krepšinio čempionate. Džiugu, kad mūsų bendradarbiavimas tęsis ir šiemet. Šalyje tikrai nedaug tokių žmonių, kurie sutinka padėti", - džiaugėsi V.Garastas.

"TonyBet" įkūrėjas Antanas Guoga buvo paskirtas nacionalinės rinktinės vadovu.

"Būti komandos vadovu ir prisidėti prie Lietuvos rinktinės pergalių - didelė garbė, - kalbėjo A.Guoga - Stengsimės daryti viską, kad ir toliau mūsų bendradarbiavimas tęstųsi."

A.Guoga prasitarė, kad rėmimo suma yra septynženklė. Dar mažiausiai milijoną "TonyBet" skirs rinktinei sėkmės atveju.

"Jūs (A.Guoga - aut.past.) komandai nešat sėkmę. Esat gimęs ne po kiaušiniu, o žvaigžde", - juokavo V.Garastas.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris K.Kemzūra pristatė pasirengimo Europos krepšinio čempionato planą. Treniruočių stovyklą rinktinė ketina pradėti liepos 18-23 d.d Druskininkuose. Vėliau krepšininkai stovyklaus Palangoje, Kaune ir Vilniuje.

Ruošdamiesi Europos čempionatui, lietuviai planuoja sužaisti 9 kontrolines rungtynes.

"Stengsimės naudoti panašų modelį kaip ir prieš pasaulio čempionatą. Pamatėme, kad rezultatas, kurį pasiekėme pernai buvo sėkmingas. Stengsimės eiti tuo pačiu keliu, - kalbėjo K.Kemzūra. - Pasirengimo laikotarpiu pasirinkti varžovai pakankamai stiprūs ir įvairūs. Bus tikrai įdomu. Stengsimės per šias rungtynes išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą."

Paskutines kontrolines rungtynes rugpjūčio 27-ąją Vilniuje lietuviai žais su Gruzijos rinktine. "Tokį varžovą pasirinkome neatsitiktinai.  Labai stipraus priešininko nenorėjau. Norėjosi geromis nuotaikomis baigti pasiruošimą", - teigė treneris.

Be dvikovos su gruzinais, K.Kemzūros auklėtiniai sužais mačus su slovėnais (2 kartus), čekais, rusais (2 kartus), ispanais (2 kartus) bei latviais.

Komandos treneris kandidatų sąrašo atskleisti dar nepanoro.

"Turiu savo sudarytą sąrašą, tačiau nenorėčiau jo dabar atskleisti. Viskas paaiškės vėliau, - teigė strategas, užsiminęs, kad rinksis iš maždaug 18 krepšininkų. - Stengsimės registruotis pirmenybėms tiek kiek galima daugiausiai - 14 žaidėjų."

Šią savaitę LKF iškėlė tikslą Lietuvos rinktinei būsimame Europos čempionate patekti į finalą.

"Iškelti tikslai - labai dideli, tačiau nėra nerealūs. Tam aišku turėjo įtakos ir praėjusių metų rezultatas pasaulio pirmenybėse. Be to, žaisime namuose. Tikslus bus įgyvendinti labai sunku ir tai turėtume suvokti. Visgi tai yra sportas, o be to greičiausiai neturėsime Lino Kleizos. Kaip bebūtų, darysime viską, kas įmanoma", - kalbėjo treneris.

Europos pirmenybės prasidės rugpjūčio 31-ąją. Lietuvos nacionalinė rinktinė į Panevėžį atvyks rugpjūčio 29-ąją dieną.

Priminsime, kad Lietuva pateko į A grupę, kurioje susitiks su Europos čempionės titulą ginsiančia Ispanija, pasaulio vicečempione Turkija, ambicingąja Didžiąja Britanija, kaimyne Lenkija bei po papildomo atrankos turnyro į pirmenybes pateksiančia rinktine (Suomija, Vengrija arba Portugalija). A grupės kovos bus žaidžiamos Panevėžyje.

Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos:

Liepos 18-23 d. Druskininkai, liepos 24 - rugpjūčio 6 d. Palanga, rugpjūčio  16-23 d. Kaunas, rugpjūčio 25-28 d. Vilnius.

Kontrolinės rungtynės:

08.04 Klaipėdoje su Slovėnija, 08.06 Klaipėdoje su Čekija, 08.10 Maskvoje su Rusija, 08.14 Madride su Ispanija, 08.18 Kaune su Ispanija, 08.19 Panevėžyje su Rusija, 08.20 Panevėžyje su Latvija, 08.24 Liublijanoje su Slovėnija, 08. 27 Vilniuje su Gruzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beraščiai

Beraščiai portretas
Jūs tokie beraščiai, "Diena media". Gėda. Sugebate parašyti "devynes rungtynes". Dvi klaidos žodyje.

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Ne tik treneriai, bet ir zaidejai turetu geriau pasiruosti ir vykdyti nurodymus...

p

p portretas
viena kart netycia pasiseke tipo geras treneris palaukit rugsejo tures bekt is lietuvos is kart del rusu pilietybes gali tartis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių