K.Kemzūra: dėl tokių sunkių rungtynių esame patys kalti

Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra pabrėžė, jog dalį rungtynių su Kanada komanda žaidė nepatenkinamai, bet dėkojo auklėtiniams už parodytą charakterį.

Antrojoje Pasaulio krepšinio čempionato dvikovoje trečiajame kėlinyje atsitiesę lietuviai likvidavo 15 taškų deficitą ir išvargo pergalę prieš Kanados ekipą 70:68.

"Esame labai laimingi, kad laimėjome tokias sunkias rungtynes. Šiandien mums nebuvo gera diena. Turime tiek metikų, bet negalėjome pataikyti. Būtina pagirti Kanados komandą ir trenerius, kurie puikiai paruošė taktiką šioms rungtynėms. Užtrukome, kol supratome, kaip reikia žaisti ir laimėti. Džiaugiuosi, kad vaikinai parodė charakterį ir atsitiesė", - kalbėjo K.Kemzūra.

- Kodėl rungtynių pradžia buvo tokia sunki?

- Jeigu aš žinočiau... Galiu kalbėti apie tai, kas vyko aikštėje. Nemanau, kad mes buvome netinkamai nusiteikę. Sakiau, kad tai yra labai svarbios rungtynės. Supratome ir tai, kad Kanada, pirmą dieną pralaimėjusi Libanui, neturės kur trauktis. Šitų rungtynių reikšmė buvo didžiulė.

Manau, kad mačo pradžioje kanadiečiai įmetė daug sunkių metimų ir išmušė mus iš ritmo spausdami, kaitaliodami gynybos sistemas. Bet didesnė buvo mūsų pačių kaltė: per lėtai išsimesdavome kamuolį, per lėtai pereidavome aikštės vidurį. Galų gale, lėtai grįždavome prie savo krepšio. Vėl kilo problemų kovojant dėl atšokusių kamuolių, nors tai akcentavome dar nuo vakarykščių rungtynių pabaigos. 

Kanadiečiai turi metikų, kurie šiandien pataikė, o mums buvo juoda diena. Negalime mes taip mesti, turėdami gerų snaiperių. Iš kitos pusės, reikia ieškoti būdų, kaip žaisti, kada nesiseka. Nesu patenkintas, kad mes metėme tiek tritaškių, nors jie nekrito. Turėjome žaisti veržliau, turėjome daugiau atakuoti iš baudos aikštelės. Bet džiaugiuosi tuo, kad pagerinome gynybą, pradėjome kovoti dėl kamuolių ir neleidome varžovams taip lengvai bėgti. Sužaidėme šiek tiek protingiau puolime, o pabaigoje sėkmė nusišypsojo mums. Manau, kad buvome verti pergalės.

- Galima sakyti, kad laimėjote, nes pradėjote tiksliau žaisti gynyboje?

- Suaktyvinta gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių lėmė pergalę. Vyrai - Simas Jasaitis, Tadas Klimavičius ir kiti - dirbo, stengėsi. Vieniems sekėsi, kitiems nelabai.

- Martynas Andriuškevičius šiandien vėl nežaidė nė minutės. Ar dar bus tokių rungtynių, kuriose jis gali būti naudingas ir pasirodyti aikštėje?

- Aš planavau jį išleisti į aikštę, ir jis tikrai buvo pasiruošęs. Tiesiog aš priėmiau sprendimą, kaip man pasirodė. Manau, Martynas dar galės įrodyti, kad yra reikalingas.

- Martynui Gecevičiui lankai kol kas tarsi užsirišę...

- Tikiu, kad jis dar pataikys. Jeigu jam nesiseka, kyla klausimas, ar mes kažko neprarandame, laikydami jį aikštėje, ar varžovai neįgyja pranašumo. Bet aš tikiu kiekvienu iš savo vyrų.

- Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius šiandien neblogai atrodė žaisdami kartu. Ar leistumėte juos į aikštę vienu metu dažniau, jei turėtumėte daugiau aukštaūgių savo dispozicijoje?

- Žinau, kad jie neblogai atrodo (šypsosi - red. past.). Manau, kad didžiausias spaudimas varžovams būna tada, kai aikštėje būna L.Kleiza. Nenorėjau jo per ilgai išimti iš žaidimo. Taip, yra variantas L.Kleizai žaisti lengvojo krašto pozicijoje, treniruotėse tai buvo išbandyta. Negaliu pasakyti, kad niekada to nedarysime.

- Komandai dienos pertrauka dabar yra reikalinga?

- Gal tai ne pertrauka, o tiesiog pertraukėlė. Manau, kad ji reikalinga, ypač Linui Kleizai. Išnaudosime ją taip, kad treneriai dirbs, žaidėjai ilsėsis, o vakare turėsime treniruotę. Žinoma, ji nebus labai intensyvi.

- Žaisdami taip, kaip iki šiol, turite galimybių laimėti prieš ispanus, prancūzus?

- Kiekvienos rungtynės yra naujas gyvenimas. Negalime jų lyginti. Be abejo, šitos komandos neatleis mums to, kad neatkovojame kamuolių, negrįžtame į gynybą, klystame. Bet eisime į aikštę nusiteikę kautis.

- Iškovojote dvi pergalės ir priartėjote prie antrojo etapo. Jaučiatės užtikrinti dėl savo galimybių žengti tolyn?

- Treneris jaučiasi ramus, kai kažką pasiekia. Kol kas tiesiog džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti tas nelengvas pergales. Stengiamės stovėti ant žemės - dar visko gali būti, viskas gali susijaukti. Pavyzdžiui, prancūzai nugalėjo ispanus...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių