Kipro kapitonas: su Marcosu Baghdačiu būtume nugalėję Lietuvą

Nemirtingas optimistas. Taip turbūt tiksliausiai galima apibūdinti Nikolą Papadopoulosą, vadovavusį Kipro teniso rinktinei Daviso taurės mače prieš Lietuvą.

„Mes vis dar turime šansą“, – po pirmos dienos, kai ne visus sugebėjimus parodę Ričardas Berankis irDovydas Šakinis triuškino jo auklėtinius, o lietuviai pirmavo 2:0, rėžė N.Papadopoulosas.

„Mes tuo netikėjome, tačiau Nikolas mus įtikino siekti neįmanomo“, – po netikėtos pergalės dvejetų mače teigė nukraujavusios Kipro rinktinės lyderis Raresas Cuzdrioreanas, tą laimėjimą pavadinęs „didžiausiu karjeroje“.

N.Papadopoulosas netgi garsiai vylėsi, kad paskutinę dieną gali nugalėti R.Berankį, nors į kovą metė pirmą mačą Daviso taurėje žaidusį Soterį Hadjistyllį, kuris neturi ATP reitingo, o jaunių tenise gali pasigirti tik tuo, kad peržengė 1000-uko ribą.

„Nesvarbu su kuo ar kur mes žaidžiame, mes atstovaujame savo šaliai ir kiekviename mače tikime, kad galime laimėti“, – pareiškė Kipro rinktinės kapitonas.

Jo svajonėms išsipildyti nebuvo lemta. Kipras krito prieš Lietuvą rezultatu 1:4, pasiekęs turbūt daugiau, nei galėjo – iškovojęs tašką.

„Tikėjomės kitokio rezultato“, – apibendrindamas akistatą su Lietuva tikėjimo savo komanda neprarado N.Papadopoulosas, nors tų sudėčių rinktinės, kurios savaitgalį kovėsi Šiaulių arenoje, akivaizdžiai skyrėsi.

Kipro komandą sudarė vaikų treneris, pats sportuojantis vos du kartus per savaitę, ir trys Daviso taurės naujokai, matę tik jaunių teniso. Tiesa, Petrosas Chrysokosas jau dukart buvo išrinktas geriausiu jaunuoju tenisininku Europoje, tačiau jam vis dar tik 16 metų.

„Manau, su Marcosu Baghdačiu būtume laimėję“, – į sporto portalo SportIN.lt klausimą atsakė N.Papadopoulosas.

„Jis yra žaidęs prieš R.Berankį ir jį nugalėjęs (pernai ATP 250 turnyro Stokholme ketvirtfinalyje 6:3, 7:6(4) – SportIN.lt). Su Marcosu mes prieš bet kurį varžovą tikimės pergalės“, – pridūrė Kipro rinktinės kapitonas.

Anot jo, M.Baghdatis į Lietuvą neatvyko, nes užtruko „Australian Open“, kur pasiekė trečiąjį ratą ir vienetų, ir dvejetų varžybose bei iš anksto planavo startuoti šią savaitę Zagrebe prasidėjusiame ATP 250 turnyre.

Į Šiaulius atvykti negalėjo ir antru pagal pajėgumą Kipro tenisininku šiuo metu laikomas 17-metis Sergis Kyratzis, tačiau nuostolių turėjo ir lietuviai.

Dėl riešo traumos nežaidė Laurynas Grigelis, o R.Berankis kovojo sirguliuodamas ir, anot trenerio Remigijaus Balžeko, parodė „vos 20 proc. savo sugebėjimų“.


Šiame straipsnyje: Daviso taurėtenisasŠiauliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių