K.Copely ir D.Stagniūnas laukia Prezidentės sprendimo

Oberstdorfe (Vokietija) prasidėjo 41-osios tarptautinės dailiojo čiuožimo varžybos „Nebelhorn-Trophy“, kurios yra vienas atrankos į 2010 m. Vankuverio žiemos olimpiadą etapų.

Tarp šių varžybų dalyvių yra ir Lietuvos šokių ant ledo duetas Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas, nors jie jau turi kelialapį į žaidynes - jį iškovojo šiemet pavasarį, pasaulio čempionate Los Andžele (JAV) užėmę 14-ąją vietą.

Po privalomojo šokio "Tango romantica" K.Copely ir D.Stagniūnas su 31,23 balo yra 4-ojoje vietoje.  Pirmauja amerikiečiai Meryl Davis ir Charlie's White'as - 37,62 balo, toliau rikiuojasi Izraelio atstovai Aleksandra Zarecki ir Romanas Zareckis - 32,34 balo bei rusai Jekaterina Riazanova ir Ilja Tkačenko - 31,23 balo.

Kol kas neaišku, ar K.Copely ir D.Stagniūnas dalyvaus Vankuverio olimpiadoje. Sportininkai įrašyti į Lietuvos žiemos olimpinę rinktinę, specialistų nuomone, jie pajėgūs kovoti dėl 10-15 vietų, tačiau čiuožėjų svajonės neišsipildys, jei amerikietei K.Copely nebus suteikta Lietuvos pilietybė.

Rugpjūčio pabaigoje Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė pranešė: „Sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo šokėjai ant ledo amerikietei Katherine Copely bus priimtas išanalizavus papildomus dokumentus. Pilietybės komisija į posėdį susirinks ir neįpareigojantį patarimą Prezidentei greičiausiai duos kitą mėnesį (t.y. rugsėjį - red. past.)“

Portalo šaltinių duomenimis, Pilietybės komisijos posėdis turėtų vykti kitą savaitę.  

Kovo mėnesį Pilietybės komisija, kurios sprendimai šalies prezidentams yra patariamieji, nerekomendavo Valdui Adamkui išimties tvarka K.Copely suteikti Lietuvos pilietybę.


Šiame straipsnyje: CopelyStagniūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesikeik

nesikeik portretas
Nesąmonė kažkokia. Dabar dėl to, kad galėtų dalyvaut olimpiadoje reikia kažkokias pilietybes išdavinėt. Čia su tomis organizacijomis kažkas negerai. Taigi mato, kad daug porų yra mišrių pilietybių, tai kodėl neleist jiems šokt už tą šalį, kurią jie nori? Kame problema?

Pilietybė

Pilietybė portretas
tikiuosi Grybauskaitė priims teisingą sprendimą ir pilietybę suteiks, nejuokinkit pasaulio su tokia "brangia" Lietuvos pilietybe

Prieš įstatymus

Prieš įstatymus portretas
Manau , kad Prezidentė pasielgs kaip tikra Pilietė - jokių išimčių , net jei tai ne Borisovas , o Koply.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių