A. Kazakevičius visas viltis deda į pasaulio čempionatą (interviu)

Londono olimpiados medalininkas imtynininkas Aleksandras Kazakevičius Europos pirmenybėse, vykusiose Gruzijos sostinėje Tbilisyje, pralaimėjo jau pirmąją savo kovą ukrainiečiui Žanui Beleniukui. Pralaimėjo, nes nebegalėjo tęsti akistatos dėl atsinaujinusios traumos.

Lietuvos sportininkui nepavyko savęs išbandyti neįprastoje svorio kategorijoje. Iki šiol dalyvavęs graikų-romėnų imtynių svorio kategorijoje iki 74 kg, jis nutarė save išbandyti tarp iki 84 kg sveriančių atletų, kad prieš varžybas nereikėtų patirti sekinančių svorio metimo procedūrų.

Kodėl nesėkmingai pavyko Europos čempionate?
Tiesiog atsinaujino trauma ir negalėjau toliau kovoti.

Ilgam? Kada galėsite vėl pradėti sportuoti?
Šiandien buvau pas traumatologą, man paskyrė rentgenogramą. Kai ji bus padaryta, galima bus atsakyti tiksliau. O kol kas gydytojas įtaria įplyšus dubens raumenį. Tai nėra labai ilgai gyjanti trauma - mėnesį-pusantro.

Patyrus gal liko laiko po Tbilisį pavaikščioti?
Daug laiko neturėjau. Aš paskutinę dieną kovojau, todėl laiko tiek daug nebuvo. Skyrėme tam pusę dienos. Patiko miestas, jis gražus, senoviniai pastatai – įspūdžių paliko, nes Tbilisyje buvau pirmą kartą.

Dalyvavote sunkesnėje, nei įpratęs, svorio kategorijoje?
Tai buvo mano debiutas naujoje svorio kategorijoje. Labai norėjau joje save išbandyt. Bet nepavyko ir tai... Mano varžovas iš Ukrainos nėra superpajėgus ir jeigu būčiau visiškai sveikas, tai viskas būtų susiklostę kitaip.

Ar teko svorį mesti?
Tikrai nereikėjo. Dar priauginti reikėjo vieną kitą kilogramą... Svėriau mažiau negu mano varžovai. Planuoju galutinai pereiti į šią svorio kategorija per metus-pusantrų. Reikia pridėti svorio ir fizinės jėgos.

Kokius startus planuojate pasveikęs?

Po viso gydymo prasidės „Grand prix“ turnyrai Lenkijoje ir kitur. Pagrindinis startas bus pasaulio čempionatas rugsėjį. O iki jo – turnyrai, kuriuose bus galima pasitikrinti savo pasirengimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zurnalistams

Zurnalistams portretas
Kodel visada dedate sita nuotrauka? Ar normalios nuotraukos neimanoma rasti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių