Kauno „Žalgiris“ paieškų dar nebaigė

Vidurio puolėjas amerikietis Omaras Samhanas – ne paskutinis Kauno „Žalgirio“ pirkinys šią vasarą.

„Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas patvirtino, kad komanda naujajam sezonui dar nesukomplektuota.

– Taško kol kas nepadėjome. Tebeieškome įžaidėjo, bet gali būti, kad komandą papildys ne tik jis, bet kitų pozicijų krepšininkai, – interviu portalui sakė P.Motiejūnas.

– Direktoriau, kaip „Žalgirio“ akiratyje atsidūrė O.Samhanas?

– Jį mums rekomendavo ir sporto agentai, su kuriais aktyviai bendradarbiaujame, ir kai kurie krepšinio specialistai. Taip pat kalbėjomės su O.Samhano treneriu, NBA klubų skautais. Apie šį vidurio puolėją turėjome pakankamai informacijos. Rizika buvo ta, kad jis nėra rungtyniavęs Europoje, bet amerikietis – perspektyvus žaidėjas.

– Koks šio krepšininko charakteris?

– Omaras mėgsta bendrauti, yra darbštus, motyvuotas, gerbia vyresniuosius ir vertina jų  nuomonę, noriai klauso trenerių ir vykdo jų nurodymus. Susidarėme įspūdį, kad jis nemano, jog Amerika yra pasaulio centras, NBA – tobulumo viršūnė, o visa kita – nereikšmingi dalykai. O.Samhanas turi europietiško kraujo – jo motina Marianne Black-Samhan yra kilusi iš Airijos.

– Galbūt jūsų paieškų sąrašuose su O.Samhanu konkuravo kuris nors iš Lietuvos krepšininkų?

– Lietuvių aukštaūgių paklausa ir kainos tarptautinėje rinkoje tokios, kad, tarkime, vienas Robertas Javtokas yra vertas beveik tiek pat, kiek trys panašaus lygio legionieriai kaip šis amerikietis. Be to, savo jaunimu rūpinamės patys – tam suburta mūsų dublerių ekipa.

– Ar klubo sprendimui pasikviesti O.Samhaną pritarė ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius?

– Taip.

– Gal A.Petrovičius jau pasirinko savo asistentus?

– Treneris pateikė mums kelis kandidatus, jie yra A.Petrovičiaus tautiečiai. Visi – žinomi specialistai, kai kurie jų dirbę ir su Eurolygos komandomis, žinoma, ne vyriausiaisiais treneriais.

– Jau neabejojama, kad naujoji Žalgirio arena prieš 2010–2011 m. Eurolygos sezoną durų neatvers. Tikriausiai per anksti šį pavasarį nuskambėjo atsisveikinimai su senąja Kauno sporto hale?

– Taip, 100 proc. aišku, kad Eurolygos varžybas pradėsime halėje ir, ko gero, joje baigsime reguliarųjį sezoną. Ką gi, yra taip, kaip yra, nors kasmet mums keliami reikalavimai surinkti daugiau žiūrovų, didinti pajamas už parduotus abonementus ir bilietus, reklamą. Halės galimybes mes jau beveik išsėmėme.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisMotiejūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių