Kauno žalgiriečius įkvėpė pergalė Ispanijoje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po nedidelio atokvėpio pradėjo rengtis paskutiniam Eurolygos pirmojo rato mačui su Maskvos srities „Chimki“ komanda.

„Sekmadienį sužaidę VTB Vieningosios lygos rungtynes su Talino „Kalevu“, pirmadienį padarėme pertraukėlę, o antradienio rytą vėl kibome į darbą. Viskas vyksta sklandžiai, pagal numatytą planą“, – portalui sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius.

Žalgiriečiai su „Chimki“ ekipa šį sezoną jau išmėgino jėgas – spalio 17-ąją Kaune vykusią VTB Vieningosios lygos dvikovą 75:69 laimėjo kauniečiai.

„Manęs netenkina tai, kad su „Chimki“ ir Gdynės „Asseco Prokom“ komandomis susitinkame dažniau nei su kitais varžovais, nes žaidžiame toje pačioje dviejų turnyrų – Eurolygos ir VTB lygos – grupėje. Vieni kitus pažįstame kaip nuluptus, nėra paprasta parengti priešininkams ką nors naujo. Tokiu atveju labai svarbu, kaip rungtynėms nusiteikia patys krepšininkai. Be to, tikimės, kad mums šį kartą, kaip įprastai, padės ir sirgaliai“, – kalbėjo A.Petrovičius.

„Varžovų nesirenkame, su visais reikia kautis. Nesvarbu, kiek kartų per sezoną teks susitikti su „Chimki“ ar „Asseco Prokom“, visas rungtynes reikia stengtis žaisti gerai ir siekti pergalės“, – teigė „Žalgirio“ gynėjas Tomas Delininkaitis.

– Tomai, kaip rengiatės ketvirtadienio rungtynėms su „Chimki“ ekipa?  

– Treneris pirmiausia pabrėžia nusiteikimą. Jis turėtų būti toks, kaip prieš mačą su Ispanijos čempione Vitorijos „Caja Laboral“. Be to, daug dėmesio skiriame gynybai. Man regis, per VTB lygos susitikimą su „Chimki“ gynėmės ne aukščiausiu lygiu.

– Praėjusį sezoną Paulius Jankūnas atstovavo šiam Maskvos srities klubui. Ar jūsų komandos kapitonas dalijasi žiniomis apie varžovų privalumus ir trūkumus?

– Iš tiesų, Paulius gerai žino „Chimki“ ekipos stilių. Neabejoju, kad jo patarimai mums pravers.

– Kaip komandą paveikė pergalė Ispanijoje?

– Teigiamos emocijos suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, o jo niekada nebūna perdaug. Jaučiame, kad žaidžiame vis geriau.

- Vilniaus „Lietuvos rytą“ papildė Šarūnas Jasikevičius. Kaip jis, tavo nuomone, pakeis vilniečių žaidimą?

- Šaras yra patyręs krepšininkas. Jis turėtų labai padėti Vilniaus komandai, o kaip jam seksis – pamatysime.    

„Chimki“ komanda į Kauną atvyko po triuškinančios pergalės 99:79 VTB lygoje prieš Tomo Pačėso treniruojamą „Asseco Prokom“. Maskvos srities klubo puolėjas Sergejus Monia pateko į simbolinį šių varžybų 3-io turo geriausių žaidėjų penketuką.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių