Kauno krepšinio mėgėjų lyga rengiasi naujam sezonui

Kauno krepšinio mėgėjų lyga (KKML) tęsia registraciją naujam, devynioliktajam, sezonui. Jau užsiregistravo daugiau kaip 200 komandų.

KKML, įkurtos 1992 metais, praėjusio sezono pirmenybėse žaidė 200 komandų. Kauno krepšinio mėgėjų lyga nuo kitų krepšinio lygų išsiskiria universalumu, nes krepšinio pirmenybes, turnyrus, šventes ir kitokius renginius organizuoja visiems norintiems parungtyniauti, pradedant 9-10 m. vaikais ir baigiant krepšinio veteranais.

KKML gyvenime vienokia ar kitokia forma dalyvauja praktiškai visi Kauno regiono krepšininkai mėgėjai bei jiems prijaučiantys krepšinio gerbėjai. Šiemet kontingento geografija turėtų dar išsiplėsti.

2010-2011 metų KKML pirmenybės vyks 17 grupių, varžybose grumsis daugiau kaip 200 komandų. Sezono eigoje KKML komandoms ir žaidėjams bus organizuojama keletas naujų turnyrų, todėl 19-ieji KKML gyvavimo metai tikrai bus įdomūs bei turiningi ir tie, kas pasirinks KKML, – neapsiriks. Apie naujus renginius bus informuojama vėliau.

Be KKML pirmenybių taip pat bus vykdomi sezono atidarymo ir uždarymo turnyrai – „Perkūno“ taurės (22 kartą) ir sezono uždarymo turnyrai – „Kauno dienos“ taurės. Šis turnyras bus rengiamas jubiliejinį – 40 kartą.

Ir 19-ajame sezone KKML pirmenybėse teisėjaus ir sekretoriaus geriausieji Kauno krepšinio teisėjai ir sekretorės, pradedant tarptautinės kategorijos arbitru, šiais metais pakviestu teisėjauti Eurolygoje Jurgiu Laurinavičiumi ir baigiant perspektyviausiais Kauno jaunaisiais teisėjais. KKML kartu su Raimundo Barausko krepšinio teisėjų mokykla rūpinsis ir naujų teisėjų bei sekretorių ruošimu, o taip pat jau veikiančių jaunųjų arbitru tobulėjimu.

Dar didesnis dėmesys bus skiriamas rungtynių aptarnavimui. Naujame sezone profesionalios statistės ir statistai žaidėjų techninius rodiklius skaičiuos visose suaugusiųjų pirmenybėse ir turnyruose pradedant „A“ lyga ir baigiant krepšinio veteranų pirmenybėmis.

Naujame sezone daug plačiau bus nušviečiami KKML renginiai, rengiami foto reportažai, pateikiami išsamūs rungtynių aprašymai. Tuo tikslu į KKML kolektyvą įsiliejo nauji, energingi jaunieji žurnalistai, fotografai, vadybininkas.

Informaciniai KKML partneriai naujame sezone tradiciškai bus krepšinio portalas Lietuvoje www.basketnews.lt ir dienraštis

„Kauno diena“, tuo pačiu ir portalas www.kaunodiena.lt.

Visa informacija apie lygos gyvenimą bus talpinama KKML internetiniame puslapyje www.kkml.lt , kuris sezono eigoje bus atnaujintas ir pakeis savo veidą.

Apie savo norą dalyvauti KKML pirmenybėse reikia parašyti el. paštu kkml.kaunas@gmail.com arba paskambinti tel. 8-698 14300.

Komandų registracija tęsis pagal kiekvienos lygos (grupės) nuostatus.

2010-2011 metų KKML pirmenybės vyks 17 grupių (lygų):

  • „A“ lyga
  • „B“ lyga
  • „C“ lyga
  • Verslo „A“ lyga (įmonėms, firmoms)
  • Verslo „B“ lyga (įmonėms, firmoms)
  • Veteranų „35+“ lyga
  • Veteranų „40+“ lyga
  • Veteranų „45+“ lyga
  • Bendruomenių lyga
  • Moksleivių pirmenybės:
  • 1992-1993 m. grupė
  • 1994-1995 m. grupė
  • 1996 m. grupė
  • 1997 m. grupė
  • 1998 m. grupė
  • 1999 m. grupė
  • 2000 m. grupė
  • 2001 m. grupė

„A“ lygos pirmenybėse tradiciškai žais stipriausios KKML komandos. Jos savo sudėtyse galės registruoti po tris žaidėjus iš profesionalių lygų (LKL, NKL, užsienio klubų).

„B“ lygos (antros pagal pajėgumą KKML lygos) pirmenybėse dalyvaus komandos, nežaidžiančios KKML „A“ arba KKML „C“ lygose. Savo sudėtyse komandos negalės turėti žaidėjų iš LKL, NKL, užsienio klubų. Iš RKL arba KKML „A“ lygos komandos galės registruoti tris krepšininkus.

„C“ lygos pirmenybėse galės dalyvauti komandos, nežaidžiančios KKML „A“ arba KKML „B“ lygose. Šios lygos pirmenybėse negalės žaisti krepšininkai, turintys galiojančias NKL, LKL licencijas. Iš RKL, KKML „A“ ir KKML „B“ lygų „C“ lygos komandoms galima registruoti žaidėjus tokiu principu:

  • Iš RKL galima registruoti vieną žaidėją + vieną žaidėją iš KKML „B“ lygos.
  • Iš KKML „A“ lygos galima registruoti vieną žaidėją + vieną žaidėją iš KKML „B“ lygos.
  • Iš KKML „B“ lygos galima registruoti du žaidėjus (tokiu atveju komanda negali registruoti žaidėjų iš KKML „A“ lygos ir RKL)

Verslo „A“ lygoje galės dalyvauti stipriausios firmų (įmonių) krepšinio komandos. Savo sudėtyse komandos galės registruoti visus be apribojimų krepšininkus mėgėjus, tame tarpe ir žaidėjus iš KKML „C“, „B“ ir „A“ lygų, bendruomenių lygos, veteranų lygų. Profesionalai, turintys galiojančias NKL ir LKL licencijas žaisti verslo „A“ lygoje negalės. Firmoms gali atstovauti ir nedirbantys jose žaidėjai.

Verslo „B“ lygoje (antroje pagal pajėgumą verslo lygoje) gali dalyvauti firmų arba įmonių komandos, nedalyvaujančios verslo „A“ lygoje. Šios lygos krepšinio pirmenybės skirtos patiems tikriausiems krepšinio mėgėjams. Verslo „B“ lygoje negali žaisti krepšininkai profesionalai (NKL, LKL), o taip pat žaidėjai, turintys galiojančias RKL, KKML „A“ arba KKML „B“ lygų licencijas. Išimtis KKML „A“ arba „B“ lygų, arba RKL žaidėjams gali būti taikoma tik tuo atveju, jeigu jie įmonėje, kurią komandą atstovauja, dirba pirmaeilėse pareigose. Firmoms gali atstovauti ir nedirbantys jose krepšininkai.

Veteranų „35+“, „40+“ ir „45+“ lygų pirmenybėse galės dalyvauti visos norinčios Kauno miesto ir Kauno apskrities veteranų komandos, atitinkančios amžiaus reikalavimus. Veteranų „35+“ čempionate galės žaisti krepšininkai, gimę 1976 m. ir vyresni, veteranų „40+“ čempionate – krepšininkai gimę 1971 m. ir vyresni, o veteranų „45+“ čempionate – krepšininkai, gimę 1966 m. ir vyresni.

Bendruomenių lygoje gali žaisti komandos, kurių sudėtyje yra bent 3 žaidėjai, priklausantys bendruomenei, kurią komandą atstovauja. Šioje lygoje negali dalyvauti krepšininkai, turintys galiojančias KKML „A“ arba „B“ lygų licencijas, o taip pat žaidėjai iš RKL, NKL, LKL.

Moksleivių grupėse gali žaisti visos norinčios Kauno miesto ir regiono komandos, atitinkančios amžiaus grupių reikalavimus.


Šiame straipsnyje: KKMLKKML

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių