Kauniečių kelyje - Gargždų „Bangos“ barjeras

Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) buvo ištraukti šalies taurės pusfinalių burtai, po kurių paaiškėjo, kad įspūdingai LFF I lygos pirmenybes laimėjęs Futbolo-beisbolo klubas (FBK) „Kaunas“ pusfinalyje susitiks su Gargždų „Bangos“ klubu.

Dėl kito kelialapio į finalą kovos dvi Aukštaitijos ekipos – Panevėžio „Ekranas“ ir „Šiauliai“.

„Burtus vertinti kol kas dar sunku. Iki pirmųjų pusfinalio rungtynių dar nemažai laiko. Sunku pasakyti, kokio pajėgumo bus abi komandos. Tai bus tik sezono startas, tad komandos bus sunkiai viena kitai pažįstamos. Tikrai nesirengiame nuvertinti gargždiškių, tačiau sieksime vietos finale“, - dienraščiui po burtų traukimo ceremonijos sakė „Kauno“ direktoriaus pareigas einantis Eimantas Pūras.

Jo teigimu, jei pavyktų iškopti į finalą, kauniečiai norėtų susitikti su savo principiniu varžovu Panevėžio „Ekranu“. „Su „Ekranu“ kovoti būtų įdomiau. Be to, jei finale žaistume su panevėžiečiais, mums iš karto atsivertų kelias į Europą“, - svarstė E.Pūras.

Vakarų Lietuvos komandą treniruojantis Arminas Narbekovas apie būsimus varžovus atsiliepė labai pagarbiai, tačiau iš karto kelti baltos vėliavos nenorėjo. „Kauno“ komandą vertinčiau dviprasmiškai – mums nėra pavykę laimėti prieš daugkartinius šalies čempionus, tačiau šiai dienai tai parankesnė ekipa nei Panevėžio „Ekranas“ ar „Šiauliai“. Man svarbiausia, kad atsikratėme nežinomybės naštos – sužinojome varžovą. Netyla kalbos, kad įveikus kauniečius, yra vilčių iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygos turnyrą. Tačiau nenoriu apie tai net galvoti. Daugiau niekas nedomina – tik dvejos rungtynės su „Kaunu“, - teigė „Bangos“ strategas.

Pagal LFF varžybų nuostatus, 2010/11 m. LFF taurės nugalėtojas įgyja teisę dalyvauti 2011/12 m. sezono UEFA Europos Lygos varžybose. Tokią teisę iškovos ir finalininkas tuo atveju, jei taurės laimėtoju taps A lygos čempionas „Ekranas“.

Pirmosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 16-ąją kauniečių aikštėje. Šis mačas greičiausiai vyks Marijampolėje. Atsakomasis susitikimas Gargžduose numatytas balandžio 13 d. LFF taurės finalas bus žaidžiamas gegužės 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alfas

alfas portretas
Sekmes!! palaikysim FBK!!! ir grizkit i A lyga, nes krepsinis uzkniso juodai!
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių