„Kaunas“ sieks dar vienos sensacijos

Šiandien „Kauno" futbolininkai išvyksta į Daniją, kur UEFA Čempionų lygos rungtynes žais su „Aalborg" komanda. Prieš išvyką klubo vyriausiojo trenerio asistentas Artūras Ramoška klubo interneto svetainės žurnalistui sakė, kad žaidėjai nusiteikę kovoti dėl patekimo į Čempionų lygos grupės varžybas.

Kaip komanda rengėsi rungtynėms su „Aalborg"?  

- Mačui su Danijos čempionais visą laiką rengėmės Kauno aikštėse. Dažniausiai treniruodavomės vieną kartą per dieną, o kartą buvome surengę dvi treniruotes. Noriu padėkoti miesto centrinio stadiono administracijai. Ji, kai gali, visada mūsų komandai leidžia treniruotis.

- Ar Danijoje žaisite tokios pat sudėties kaip su Glazgo „Rangers"?

- Saugų linija liks ta pati, dar prisidės Tomas Miklinevičius ir Marius Šoblinskas. Puolėjų grandis taip pat nesikeis. O gynėjų grandis bus susilpnėjusi, nes trūks traumuoto Tomo Kančelskio ir dėl gautų geltonų kortelių negalėsiančio žaisti Irmanto Zelmiko.

- Komandos naujokas iš Brazilijos Rogerio Dos Santosas aikštėje dar nepasirodys?

- Vyriausiajam treneriui Jose Couceiro brazilas nepadarė gero įspūdžio. Todėl naujokas į Daniją nevyks.

- J.Couceiro savaitgalį buvo išvykęs į Daniją ir stebėjo šios šalies čempionato rungtynes, kuriose „Aalborg" žaidė su „Esbjerg fB" futbolininkais. Kaip strategas apibūdino „Kauno" varžovus?

- Treneris sakė, kad Danijos čempionai turi gerą puolėjų grandį, neseniai komandą papildė Lenkijos rinktinės žaidėjas. Tad „Aalborg" puolimas, anot J.Couceiro, yra stiprus. Varžovų saugų grandį jis pavadino tokio pat galingumo, kaip ir „Kauno". Danijos ekipa visose pozicijose turi lyderių. Nepaisant to, mūsų strategas teigė, kad komanda turi kovoti ir įveikti varžovus.

- „Kauno" futbolininkai jau žiūrėjo „Aalborg" rungtynių vaizdo įrašą?

- Jį peržiūrėsime nuvykę į Daniją. Mūsų klubo operatorius nufilmavo „Aalborg" ir „Esbjerg fB" mačą.

- Gal bendravote su Danijoje gyvenančiu buvusiu Lietuvos rinktinės futbolininku Aurelijumi Skarbaliumi, kuris dabar treniruoja „Herfolge" ekipą?

- Ne, nebendravome, nes J.Couceiro žiūrėjo „Aalborg" rungtynes, kurias

filmavo mūsų operatorius.

- Kokie tikslai keliami „Kaunui" per pirmąjį mačą svečiuose?

- Rezultatas bus geras, jei po dviejų mačų iškopsime į kitą etapą. Mes turime nuostolių, todėl galimybes vertinti reikėtų atsargiai. Nepaisant to, vyrai nusiteikę kovingai, jie trokšta žengti toliau - į Čempionų lygos grupės turnyrą. Jame dar nežaidė nė viena Lietuvos komanda. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių