„Kaunas“ pasirengęs čempiono egzaminui

Rytoj Marijampolėje ir Vilniuje bus sužaistos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pirmosios pusfinalio rungtynės.

Marijampolės manieže jėgas išmėgins principiniai varžovai - šalies čempionas Panevėžio „Ekranas“ ir Kauno futbolo-beisbolo klubas (FBK) „Kaunas“. Sostinės „Sportimos“ manieže žais dabartinė taurės šeimininkė Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Vėtra“. Atsakomosios dvikovos vyks balandžio 14-ąją.

„Mačas su panevėžiečiais mums - bene svarbiausias šiame turnyre. Manau, sezono startui pasirengėme gerai. Lietuvoje ir užsienyje sužaidėme daugiau nei dešimt kontrolinių rungtynių, iš jų tik vienerias pralaimėjome. Rezultatai nuteikia optimistiškai, nes nugalėjome ir A lygos klubus - „Sūduvą“, Gargždų „Bangą“, Pakruojo „Kruoją“, „Mažeikius“. Tai, kad su „Ekranu“ varžysimės manieže - ne problema. Treniravomės ant įvairių dangų - ir natūralios, ir dirbtinės. Gaila, kad su Panevėžio komanda negalės kovoti keli pagrindinės sudėties futbolininkai - sirguliuoja gynėjas Mindaugas Bagužis, traumas gydosi vartininkas Laurynas Vertelis ir saugas Edinas Pehličius. Į mūšį siųsime jaunimą. Per draugiškas varžybas įsitikinome, kad mūsų jaunieji žaidėjai gali pasirodyti nė kiek ne prasčiau, nei patyrusieji“, - sakė dienraščiui „Kauno“ vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.

Kauniečiai ir panevėžiečiai paskutinį kartą buvo susitikę 2008-ųjų lapkričio 5-ąją Panevėžyje - tada šalies čempionato rungtynes 2:1 laimėjo „Ekranas“. 2009-aisiais klubų keliai buvo išsiskyrę: „Kaunas“ žaidė 2-ojoje lygoje, Panevėžio futbolininkai - A lygoje.

Į LFF taurės turnyro pusfinalį lengviau prasibrovė „Kaunas“: S.Vertelio vadovaujama komanda 4:0 eliminavo Klaipėdos „Jambo“, 13:0 - Joniškio „Žygį“, 2:0 - Klaipėdos „Atlantą“, 5:1 - Alytaus „Alytį“, 4:0 - Gargždų „Bangą“, o ketvirtfinalyje 3:0 - „Šiaulius“.

„Ekranas“ varžybas pradėjo nuo ketvirtfinalio ir tik po 11 m baudinių serijos 6:5 įveikė „Šilutę“.

Pernai kauniečiai pusfinalyje neįveikė Tauragės „Tauro“ - 1:1 ir 0:2. Panevėžiečiai prieš tauragiškius suklupo anksčiau, ketvirtfinalyje - 0:2.

2009-aisiais nuo „Tauro“ nukentėjo ir „Vėtra“, 0:1 nusileidusi Tauragės komandai mače dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Finale tauragiškiai 0:1 pralaimėjo „Sūduvai“.


Šiame straipsnyje: FBKkaunasEkranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių