„Kaunas“ kovos su „Sampdoria“

Lietuvos čempionai „Kauno" futbolininkai sužinojo varžovus pagrindiniame UEFA taurės turnyro atrankos etape. Kauniečiams teks susikauti.su Italijos klubu Genujos „Sampdoria", kuriame nuo šio sezono rungtyniauja Lietuvos rinktinės gynėjas Marius Stankevičius.

Pirmosios rungtynės numatomos rugsėjo 18 dieną Genujoje, atsakomos - spalio 2-ąją Kaune.

„Sampdoria" klubas 1991 m. yra tapęs Italijos čempionu, o 1992 m. žaidė UEFA Čempionų lygos finale. Pernai Genujos ekipa jau žaidė UEFA taurės turnyre ir pasitraukė iš kovos kaip tik šiame etape, kai dėl svečiuose įmuštų įvarčių taisyklės 2:2 ir 0:0 nusileido šiemetiniams kauniečių skriaudikams „Aalborg" futbolininkams.

Šios poros nugalėtojas pateks į grupės varžybų etapą, kur vieną grupę sudarys 5 komandos, kovosiančios dėl trijų kelialapių į šešioliktfinalį.

Italijos spauda džiūgauja šiandien Monake ištrauktais UEFA taurės turnyro burtais, Genujos „Sampdoria" ekipai trečiajame atrankos etape lėmusiai akistatą su Kauno FBK „Kaunu". Nors italai kol kas per daug nesigilina į būsimąsias rungtynes, bet tikina, kad vargo su kauniečiais neturėtų būti daug.

„Gazzetta dello Sport": „Sampdoria" susitiks su FBK „Kaunu". Lietuviai iškrito iš UEFA Čempionų lygos kvalifikacinio turnyro tik paskutiniame etape, kai nusileido danų „Aalborg", bet jie neturėtų sudaryti didelių sunkumų Cassano ir jo komapnijai.

„Sampdoria.it": „Burtai lėmė, kad UEFA taurėje „Sampdoria" klubas susitiks su FBK „Kaunu". Įdomu tai, kad Kaunas yra tas miestas, kuriame gimė mūsiškis Marius Stankevičius."

Corriere dello Sport: „Sampdoria" futbolininkams nepaprastai pasisekė - jie patikrins FBK „Kauną" iš Lietuvos."

„Kaunas" laimę UEFA taurės turnyre bandys trečią kartą. 1999 metais kauniečiai suklupo jau pirmajame etape, neįveikę Tel Avivo „Maccabi"  (1:3 ir 2:1). 2006 metasi buvo įveiktas „Portadown" iš Šiaurės Airijos (3:1 ir 1:0), tačiau po to nusileista Danijos klubui „Randers" (1:3 ir 1:0). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių