„Kaunas“ įveikė „Rangers“ (papildyta, vaizdo įrašas)

UEFA Čempionų lygos atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse antradienį „Kauno" futbolininkai 2:1 (1:1) nugalėjo „Rangers" komandą ir pirmą kartą klubo istorijoje pateko į trečią kvalifikacinį etapą.

Rungtynių įdomiausi momentai - vaizdo įraše apačioje.

J.Coucerio: pavyko apriboti varžovų veiksmus

„Kauno" vyriausiasis treneris Jose Coucerio po rungtynių dėkojo savo žaidėjams ir žiūrovams.

„Labai dėkingas visiems, kurie mus palaikė. Mums palaikymas buvo labai svarbus. Prieš pirmąsias rungtynes Glazge mūsų žaidėjai labai jaudinosi, nes retas kuris iš jų buvo rungtyniavęs su tokiu galingu varžovu ir dar stebint keliasdešimt tūkstančių žiūrovų. Tačiau sužaidėme 0:0.

Svečiuose - tai puikus rezultatas, jis mums suteikė šansų. Futbolininkams atsirado pasitikėjimas savo jėgomis. Žinoma, „Rangers" buvo neabejotinas šios poros favoritas. Jei šią seriją reikėtų pakartoti, vėl sakyčiau, kad „Rangers" yra favoritas", - spaudos konferencijoje sakė treneris.

Anot jo, žaidžiant su „Rangers", neįmanoma visą laiką atakuoti, todėl reikėjo suteikti varžovams kuo mažiau erdvės. „Mums tai puikiai pavyko ir Glazge, ir Kaune. Tai pagrindinė pergalės priežastis. Sveikinu savo žaidėjus su pergale. Jie tris savaites dirbo fantastiškai", - tvirtino „Kauno" strategas.

W.Smithas: pasiteisinimų nėra

„Rangers" vyriausiasis treneris Walteris Smithas po nesėkmės prieš „Kauno" klubą  susitaikė su pralaimėjimu ir pripažino, kad pasiteisinimų nėra - jo treniruojama komanda sužaidė nepakankamai gerai, kad patektų į kitą etapą.

W.Smithas pripažino, kad šiose rungtynėse nuvylė ne tik rezultatas, bet ir žaidimas: „Visada sunku paaiškinti, kokios nesėkmės priežastys. Manau, kad tiesiog sužaidėme labai prastai. Gana neįprasta, tačiau pradėjome sezoną nesėkmingai. Gaila, kad tokio svarbumo rungtynėse nesijautėme užtikrintai ir nesugebėjome savo žaidimo. Bet esame viename laive ir pralaimėjome kaip komanda - kaltę prisiimti reikia tiek žaidėjams, tiek treneriams".

„Atrodo neįtikėtina, kad gali pasiekti Europos taurių finalą, o kito sezono pirmose rungtynėse būti eliminuotas, tačiau būtent taip atsitiko. Visi yra labai nusivylę, bet pasiteisinimų neturime. „Kaunas" pakankamai gerai žaidė ir Glazge. Šiandien mes sukūrėme nedaug progų, tačiau kai pirmavome, galėjome padidinti savo persvarą", - kalbėjo treneris.

Abu  įvarčius „Kaunas" įmušė po standartinių situacijų. „Rangers" stratego manymu, jo auklėtiniai be reikalo pažeidinėdami taisykles suteikė per daug  galimybių varžovams.

„Praleidome tokius įvarčius, dėl kurių buvome įspėti. „Kaunas" pavojingiausiai žaidžia po standartinių padėčių ir šį kartą pasižymėjo būtent po kampinio ir baudos smūgio. Dėl to labai apmaudu.  Be reikalo prasiženginėjome ir suteikėme jiems progų. Reikia pripažinti, kad N.Radžius gražiai atliko baudos smūgį, bet prieš antrą jų įvartį turėjome išmušti kamuolį", - nesėkmės priežastis vardino W.Smithas.

„Jei komanda būtų tik naujai suburta, būtų galima sakyti, kad tokių dalykų pasitaiko. Tačiau mes turime pakankamai patyrusią komandą. Abejose rungtynėse nesusitvarkėme su savo užduotimis ir už tai brangiai sumokėjome. Labiausiai gaila, kad buvome visiškai eliminuoti iš Europos turnyrų", - atvirai škotų žiniasklaidai dėstė treneris.

Škotijos žiniasklaida skelbia, kad nepateikimas į Čempionų lygos grupių varžybų etapą ar į tolesnes UEFA taurės varžybas „Rangers" klubui reiškia apie 10 mln. svarų negautų pajamų.

L.Pilibaitis nuopelnus skiria treneriui

„Kauno" pergalingą įvartį pelnęs Linas Pilibaitis spaudos konferencijoje švytėjo iš džiaugsmo bei į žurnalistų klausimus atsakinėjo labai šmaikščiai.

„Komanda puikiai sužaidė. Reikia girti komandos draugus, kurie suteikė progą pelnyti įvartį", - kuklinosi saugas.

L.Pilibaitis sutiko, kad dvikova su Škotijos vicečempionais buvo ypatinga, tačiau apie sugrįžimą į Edinburgo „Hearts" kalbėjo lakoniškai. „Ne man spręsti, turiu aš žaisti Edinburge ar ne", - šyptelėjo Linas.

Paklaustas, kokio dydžio premijos buvo pažadėtos prieš šios dienos dvikovą, saugas sakė: „Jokių premijų niekas nežadėjo. Buvo ir kitų motyvaciją skatinančių veiksnių". L.Pilibaitis atvirai pripažino, kad naujojo „Kauno" trenerio Jose Couceiro padarytos korektyvos buvo labai naudingos.

„Akivaizdu, kad tai naujojo trenerio nuopelnas. Yra labai malonu su juo dirbti", - sakė saugas.

Atsitiesė po praleisto įvarčio  

Škotams 33 min. įvartį pelnė Kevinas Thomsonas, tačiau po 10 minučių Nerijus Radžius tolimu smūgiu rezultatą išlygino. Antrojo kėlinio pradžioje Lino Pilibaičio smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą, dar po kelių minučių vartus gelbėjo škotų vartininkas.

68 min. "Rangers" gretose pasirodė Andrius Velička. Jis 81 min. gavo puikų perdavimą, tačiau smūgiavo virš vartų. Ir pagaliau, pačioje mačo pabaigoje, pergalingą įvartį galva pelnė L.Pilibaitis (pirma nuotr. žemiau). „Rangers" tai siaubingas momentas", - atsiduso „BBC Scotland" komentatorius Paulas Mitchellas.

Pirmosios rungtynės Glazge baigėsi lygiosiomis 0:0.

Trečiajame kvalifikaciniame etape „Kaunas" greičiausiai susitiks su Danijos čempionu „Aalborg", kuris Bosnijos ir Hercegovinos klubą „Modrica" pirmajame mače įveikė 5:0.

Tam, kad būtų galima geriau suvokti, kokio lygio komandą įveikė „Kaunas", galima priminti ką tik paskelbtą Tarptautinės futbolo istorijos ir statistikos federacijos (IFFHS) naująjį geriausių planetos futbolo klubų sąrašą.

Pasauliniame reitinge – „Rangers“ antras

Jame pirmauja Anglijos čempionas bei UEFA Čempionų lygos nugalėtojas "Manchester United" (286 tšk.) klubas. Antroje vietoje - „Rangers" (258,5 tšk.). Šis klubas lenkia Londono „Chelsea", Miuncheno „Bayern", „AS Roma", „FC Liverpool", Londono „Arsenal", Buenos Airių „Boca Juniors", Milano „Inter" komandas, kurios užima 3-10 vietas.

„Kaunas" su 97 tšk.  138-ąją vietą dalijasi su „IFK Goteborg" (Švedija) ekipa. Prieš mėnesį Lietuvos čempionas šiame reitinge su 82 įskaitiniais taškais buvo tik 198-as.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių