Karjerą baigiantis M.Brownas: Kaune aš dar turiu nebaigtų reikalų

Šiandien per Eurolygos pirmąsias naujojo sezono rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA oficialiai su krepšiniu atsisveikino amerikietis Marcusas Brownas.

„Šiandien yra ypatinga diena. Dėkoju Jordi Bertomeu,„Žalgirio“ klubo savininkui ponui Vladimirui Romanovui, komandos prezidentui Arvydui Saboniui, kad mane pasikvietė čia, - kalbėjo krepšinio veteranas. - Džiaugiuosi būdamas čia, kur galėsiu išvysti tiek daug aistruolių. Šiandien užverčiu vieną gyvenimo puslapį ir  atverčiu kitą. Nežinau, koks tas puslapis bus, tačiau tikiuosi, kad jis bus susijęs su krepšiniu.“

Veteranas neslėpė sentimentų Europos krepšiniui. „Eurolygos rungtynių metu patyriau labai daug malonių akimirkų, susipažinau ir varžiausi su daugybe puikių krepšininkų, kaip pavyzdžiui Arvydas Sabonis. Geriausiai atsiminsiu gerbėjus, kurie čia tikrai nuostabūs. Per tuos metus, kuriuos čia žaidžiau, Eurolyga labai išaugo, Senojo žemyno krepšinis gerokai sustiprėjo. Visuomet išliks atmintyje akimirkos, kai tarkim išeini į pilnutėlę areną Tel Avive ar Belgrade“, - atviravo krepšininkas.

Paklaustas, ar labai išgyvens, kai „Barcelonos“ senbuvis Juanas Carlosas Navarro vis dėlto pralenks jį visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše, amerikietis sakė: „Svarbiausia prisiminimai. Jų niekada niekas neištrins. Visuomet prisiminsiu šias akimirkas ir džiaugiuosi, kad esu tokio įspūdingo rekordo savininku“.

„Žalgirio“ klubo prezidentas Arvydas Sabonis pasidžiaugė, kad kol rekordas vis dar priklauso M.Brownui, jis priklauso ir „Žalgiriui“. „Mums labai didelė garbė, kad Marcusas žaidė mūsų ekipoje ir čia baigė karjerą“, - sakė Lietuvos krepšinio legenda.

Paklaustas, ar šiandien paskutinė diena, kai jis lankosi Lietuvoje, M.Brownas buvo atviras ir prasitarė, jog kažkokių planų mūsų šalyje vis dar turi „Kažkas dar nebaigta. Likit įsijungę“, - šyptelėjo amerikietis.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių