Karingai nusiteikusi naujokė: mano tikslas - iškovoti du titulus

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos naujokė Natasha Denise Morris Lietuvos sostinėje jau savaitę. Nedidelio ūgio amerikietė jau spėjo sužaisti dvejas Lietuvos moterų krepšinio lygos rungtynes (LMKL), o trečiadienį debiutavo ir Baltijos moterų krepšinio lygoje (BWBL). Įžaidėjos ir atakuojančios gynėjos pozicijose galinti žaisti krepšininkė vis dar mokosi naujosios komandos žaidimo schemų ir tikina, kad kiekvieną dieną Vilniuje jaučiasi vis geriau.

„Man labai patinka komanda. Manau, kartu dirbdamos mes galime daug pasiekti, – pasakoja vienintelė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ legionierė N.Morris. – Žinoma, man reiks laiko prisitaikyti prie kitų merginų. Aš atvykau iš Jungtinių Amerikos valstijų, dabar yra antra sezono pusė, tai to laiko nebėra daug , tačiau darysiu viską, kad pritapčiau kuo greičiau. Man čia patinka. Man patinka rungtyniauti. Patinka kieta ir stipri kova. Mėgstu varžytis, noriu įrodyti jog esu geriausia“.

173 cm ūgio N.Morris didelių problemų sostinės komandoje nekilo. Komunikabili žaidėja tikina, kad „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos narės ją priėmė šiltai ir be jokių problemų.

„Komandos merginos man daug padeda, jos gerai šneka angliškai, todėl didelių sunkumų nekyla“, – tikina Vilniaus klubo krepšininkė.

Savaitgalį debiutavusi LMKL pirmenybėse N.Morris aikštėje per dvejas rungtynes praleido 32 minutes ir pelnė 8 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius.

„Kol kas sužaidžiau dvejas rungtynes, stengiausi pamatyti, kaip rungtyniauja komanda, – pasakojo N.Morris. – Žinoma, man asmeniškai jos irgi nebuvo pačios geriausios. Žinau, ko iš manęs tikisi klubo treneriai ir vadovai, noriu jų viltis pateisinti. Kituose mačuose, manau, jau viskas bus daug geriau. Čia jaučiuosi gerai, man viskas tinka“.

24-erių metų legionierė iš Jungtinių Amerikos valstijų per savo karjerą žaidė Kipro ir Turkijos klubuose bei žemesnėse  JAV lygose. Gynėjos svajonė vieną dieną praverti ir moterų NBA (WNBA) lygos duris.

„Man patinka vadovauti komandai. Noriu būti trenerė aikštėje. Mėgstu agresyviai gintis, visada noriu perimti kamuolį ir taip sukeliu problemų varžovėms, jos tada jaučiasi neramiai. Man imponuoja komandinis žaidimas, stengiuosi rungtyniauti greitai, puolime visada ieškau komandos draugių, bandau sukurti joms progas atakai“, – savo stipriąsias puses vardino „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkė N.Morris.

Per porą mėnesių, kuriuos praleis Lietuvoje, N.Morris nori savo kolekciją papildyti dviem apdovanojimais. Gynėja neabejoja, kad Vilniaus klubas pajėgus triumfuoti tiek nacionaliniame čempionate, tiek Baltijos pirmenybėse.

„Norėčiau laimėti Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionatą ir pabandyti tai pakartoti Baltijos moterų krepšinio lygoje. Bandysiu padėti komandai ir paversti ją šiek tiek geresne“, – kalba N.Morris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių