Ką T. Pačėsas prognozuoja S. Jasaičio ir M. Kalniečio klubui?

Lietuvos krepšinio specialistas Tomas Pačėsas oficialioje VTB Vieningosios lygos svetainė veda savo tinklaraštį. Naujausiame įraše lietuvis aptarė aštuntfinalio poras.

Mano nuomone, visos aštuntfinalio etapo poros labai įdomios. Pradėsiu nuo „Krasnie Krylia“ – „Triumph“ ekipų dvikovų. Kalbėdamas apie komandų galimybes nugalėti, 60 proc. skirčiau Samaros ekipai, o 40 proc. – Liubercų kolektyvui. Tiesa, užtikrintai tvirtinti, kad laimės „Krasnie Krylia“, nedrįsčiau ir negalėčiau. Didelę reikšmę šioje serijoje turės namų aikštės pranašumas. Man regis, kad seriją laimės ta komanda, kuri iškovos pergalę pirmosiose rungtynėse. Netrukus pamatysime, kaip viskas susiklostys iš tikrųjų! Apibendrinant, nedidelį pranašumą atiduodu „Krasnie Krylia“ ekipai, kuri labai sėkmingai žaidė reguliariajame sezone ir savo grupėje liko per žingsnelį nuo antrosios pozicijos.

Kita pora – VEF - „Astana“. Šansai – 50 prieš 50. Galiu tiksliai pasakyti, kad VEF ekipai ši serija netaps lengvu pasivaikščiojimu. „Astana“ šiame sezone gerokai sustiprėjusi, klubo biudžetas ženkliai padidėjęs. Rygiečių žaidimas labai priklausys nuo to, kaip aikštėje pasirodys naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas Earlas Rowlandas. Ar amerikiečiui pavyks suburti partnerius? Netgi jeigu VEF ir pralaimės išvykoje, latviai galės pasiekti revanšą Rygoje. Žiūrint iš kitos pusės, komanda, kuri laimi pirmąsias rungtynes namie, turi daug galimybių pasiekti ir teigiamą galutinį rezultatą. „Astana“ ekipą tikrai palaikys pilna salė žiūrovų. Prognozuoti, kas laimės šią seriją, yra labai sudėtinga.

„Lokomotiv-Kuban“ - „Donetsk“. Abiejų komandų galimybės, mano nuomone, lygios. 50 prieš 50. „Lokomotiv“ neseniai laimėtjo Europos taurę – vieną iš pačių prestižiškiausių Senojo žemyno turnyrų. Komanda yra ant bangos, tačiau ar jai pavyks susidoroti su euforija? Ar Kransodaro krepšininkai vėl pajus reikalingą žaidimo ritmą? Čia svarbus faktas, jog pirmąjį mačą Rusijos ekipa žais išvykoje – Ukrainoje.

Kiekvienas klubas turi savų kozirių. Atrodytų, jog „Donetsk“ neturi ko prarasti – komanda nesėkmingai pasirodė Ukrainos čempionate, todėl dabar gali išnaudoti paskutinį šansą ir sezoną užbaigti pergalingu akordu. Tačiau, tuo pačiu metu, jai vadovauja labai jaunas treneris: Aleksejus Jefimovas tokiame lygyje iki šiol nėra dirbęs. Skirtingai nei ukrainietis, „Lokomotiv-Kuban“ vadovaujantis Jevgenijus Pašutinas jau turi sukaupęs didžiulę patirtį ir žino, kaip savo žaidėjus nuteikti lemiamoms rungtynėms. Įdomi kova laukia po krepšiais, kur abi komandos turi labai pajėgių žaidėjų.

Paskutinė pora – „Spartak“ - „Nižnij Novgorod“. Šioje serijoje aš taip pat neišdrįsiu išskirti favoritų. Liksiu prie tos pačios prognozės – 50 prieš 50. Nugalėti ir žengti į ketvirtfinalį gali bet kuri iš ekipų.

„Spartak“ neseniai pakeitė trenerį, o tai komandai gali suteikti naują kvėpavimą. „Nižnij Novgorod“ – pakankamai jauna ekipa, šiame sezone man palikusi labai gerą įspūdį. Įsiminė „Nižnij Novgorod“ mačai su „Žalgiriu“ kuriuose rusai kovėsi iki paskutinės akimirkos. Ši komanda turi charakterį. Privalumas – labai geras treneris Zoranas Lukičius. Pasakysiu daugiau – „Nižnij Novgorod“ pagal žaidimo kokybę šiandien pranoksta daugelį Europos ekipų. Kodėl šio kolektyvo neįvardijau poros favoritu? Nepamirškite, kad aikštės pranašumą turi „Spartak“. Pastarasis faktorius serijoje suvaidins svarbią rolę.

Esu įsitikinęs, kad atkrintamosios varžybos mūsų nenuvils ir krepšinio sirgaliams padovanos daugybę džiaugsmo ir teigiamų emocijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Tie prognozuotojai taipat kaip ekstrasencai ,prognozuoja ,prognozuoja ir snipstas ir tie specai taipat nesugeba kartais suburti komandu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių