K. Bryantui sezonas greičiausiai baigtas (komentarai)

 

Kobe Bryanto sezonas greičiausiai baigtas. Vienam geriausių visų laikų NBA krepšininkų praėjusios nakties rungtynėse, įtariama, trūko Achilo sausgyslė. Šią diagnozę dar turi patvirtinti magnetinio rezonanso tyrimai, tačiau pats Bryantas neabejoja, kad patyrė tokią sudėtingą traumą.

„Atlikau judesį, kurį esu atlikęs gal milijoną kartų, ir pajutau pokštelėjimą kulne, – po mačo sunkiai žodžius dėliojo Bryantas. – Baisu. Baisus jausmas. Š***na sėkmė.“

Jeigu žinia dėl trūkusios Acholo sausgyslės pasitvirtins, Bryantas šį sezoną neberungtyniaus. Gydymas po tokių traumų paprastai trunka metus.

Prasidėjus trečiajam mačo su „Golden State Warriors“ kėliniui, Bryantas pasitempė kelį ir kurį laiką žaidė akivaizdžiai šlubuodamas. Jis atsisakė sėstis ant suolo, kol galiausiai besibaigiant mačui jį pakirto Achilo sausgyslės trauma.

Po mačo, kuriame pelnė 34 taškus, Bryantas teigė, kad kojos būklė – labai sudėtinga.

„Aš negaliu paeiti. Bandžiau uždėti spaudimą ant kulno, tačiau ten nieko nejutau“, – sakė Bryantas.

Šią traumą jis pavadino „be konkurencijos didžiausiu karjeros nusivylimu“.

Tiek Bryanto, tiek jo komandos draugų akyse po mačo žibėjo ašaros. Emocingai kalbėjęs Pau Gasolis pareiškė, kad Bryantas „to nenusipelnė“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ tuoj pat pasipylė žinutės, palaikančios Bryantą.

„Kokios baisios žinios dėl Kobes. Jeigu kas nors ir gali sugrįžti po tokios traumos, turiu omenyje visus, tai tik Kobe. Linkėjimai!“ – savo profilyje palaikymo žinutę Bryantui parašė LeBronas Jamesas.

Prieš tai Portlande vykusiose rungtynėse 35 metų krepšininkas žaidė be keitimo. Šįkart jis taip pat tempė „Lakers“ į pergalę nepaisant to, kad juto skausmus. „Warriors“ buvo įveikti 118:116.

Po šio laimėjimo Los Andželo komanda Vakarų konferencijoje išliko aštuntoje vietoje, viena pergale lenkdama Jutos „Jazz“. Iki reguliariojo sezono pabaigos abiems ekipoms liko sužaisti po 2 mačus.

Penktas pagal rezultatyvumą visų laikų NBA krepšininkas šį sezoną aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 38,1 minutes ir dėl to ne kartą girdėjo abejones, ar jo kūnas atlaikys. Bryantas vidutiniškai pelnydavo po 27,3 taško, atlikdavo po 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 5,6 kamuolio.

Kad ir kokia rimta Bryanto trauma, jis nesiruošia dėti taško karjeroje. Paklaustas, ar tai buvo paskutinės jo karjeros rungtynės, Bryantas atšovė: „Jūs gal juokaujate?“

Rungtynių vaizdo reportažas:

Bryanto komentaras:

Visi praėjusios nakties rungtynių rezultatai

„Bulls“ - „Raptors“ 88:97

„76ers“ - „Wizards“ 97:86

„Nets“ - „Pacers“ 117:109

„Bucks“ - „Hawks“ 104:109

„Celtics“ - „Heat“ 101:109

„Bobcats“ - „Pistons“ 93:113

„Knicks“ - „Cavaliers“ 101:91

„Clippers“ - „Hornets“ 96:93

„Grizzlies“ - „Rockets“ 82:78

„Nuggets“ - „Mavericks“ 105:108

„Kings“ - „Spurs“ 101:108

„Timberwolves“ - „Jazz“ 100:107

„Thunder“ - „Trail Blazers“ 106:90

„Warriors“ - „Lakers“ 116:118



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių