J.Zidekas: „Žalgiriui“ sėkmę atneštų komandinis žaidimas

Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Jiri Zidekas, svariai prisidėjęs prie 1999 m. žalgiriečių iškovoto Eurolygos čempionų titulo, tęsia pajėgiausio Europos klubinio turnyro apžvalgą. Tradiciškai čekas apžvelgė visas turo kovas, tarp jų ir „Žalgirio“ bei Atėnų „Panathinaikos“ dvikovą.

Kalbėdamas apie artėjančias rungtynes, J.Zidekas įvardijo tris aspektus, galinčius lemti pergalę: „Žalgiriui“ prireiks didelio pilnutėlės arenos palaikymo, gero komandos pasirodymo ir sėkmės.

Tiesa, apžvalgininkas pažymėjo, kad „Žalgiriui“ trūksta komandinio žaidimo.

„Trifunovičius darė viską, kad sumažintų rotaciją ir žaidėjams priskirtų konkrečius vaidmenis, tačiau “Žalgiris„ vis dar išliko labiau grupė individualybių, turinčių potencialo, nei darni komanda. Pasitempti turi Mantas Kalnietis ir Marko Popovičius, kurie turi tapti ne tik lyderiais, bet ir aikštės generolais. Būtent šie du žaidėjai turi rūpintis kamuoliu, kai situacija pakrypsta bloga linkme ir žaidėjams imta trūkti pasitikėjimo savimi. Taip pat norėčiau, kad Sonny Weemsas labiau pasinaudotų aukštaūgių potencialu ir labiau juos įtrauktų į žaidimą“, - pasakojo J.Zidekas.

Tuo tarpu „Panathinaikos“ situacija kur kas paprastesnė: „Panathinaikos“ turės spręsti savo užduotis. Bus įdomu pažiūrėti, kaip lėtai sezoną pradėjęs Mike'as Batiste'as įsibėgės. Praėjusią savaitę jis jau pelnė 18 taškų ir pridėjo 9 kamuolius. Turėtų būti smagu žiūrėti jo mikrodvikovą su buvusiu komandos draugu Robertu Javtoku."


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJiri Zidekas

NAUJAUSI KOMENTARAI

edma

edma portretas
Jiems pirma moketi reiketu po 3000lt. ne daugiau.......

vilnietis

vilnietis portretas
ZALGIRIS NEATSILAIKIS PRES GRAIKUS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių