J.Valančiūnas: neturime teisės nuvilti savų sirgalių

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) krepšinio rinktinės lyderiai stengiasi atsiriboti nuo aplinkos lūkesčių, bet nepamiršta, ko iš jų reikalaus namų sirgaliai.

Aukščiausius tikslus užsibrėžusi jaunių rinktinė ketvirtadienį pradeda savo žygį tarp namų sienų vyksiančiame Europos čempionate.

Lietuviai nenusiteikę dalinti dovanų svečiams - komandos lyderiai kalba tik apie medalius, be to, to paties iš jų reikalauja Lietuvos krepšinio federacija ir šalies sirgaliai. Nenorėdami „perdegti“, krepšininkai stengiasi išvengti lūkesčių prisodrintos atmosferos Vilniuje.

„Kiek galima, atsiribojome nuo aplinkos: numetėme į šalį telefonus, neskaitome interneto. Visas mūsų dėmesys dabar skirtas tik būsimiems įvykiams aikštėje“, - sakė komandos gynėjas Dovydas Redikas.

Vienas pagrindinių rinktinės orkestro smuikininkų, Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas tvirtino, kad susidoroti su komandai keliamu spaudimu bus nelengva, tačiau neabejojo, kad Lietuvos ekipa pajėgi tai padaryti.

- Namų arena ir iš anksto klijuojama favoritų etiketė sudaro papildomą spaudimą krepšininkams? - 1diena.lt paklausė J.Valančiūno.

- Spaudimas tikrai bus didesnis nei rungtyniaujant kur nors užsienyje. Namai, savi sirgaliai - jų negalima nuvilti.

- Turbūt jaučiate, kad visi laukia, jog būtent jūs imsitės komandos lyderio vaidmens.

- Tai manęs neslegia - jau kalbėjome, kad, jei žaisime kas sau, bandysime įrodyti savo asmeninius gebėjimus, nieko nepasieksime. Stengsimės, kad visi dvylika žaidėjų būtų lygūs, ir bandysime skintis kelią į priekį komandiniu žaidimu.

- Kurias varžovų komandas priskirtumėte prie favoritų?

- Pagrindiniai konkurentai tie patys - prancūzai, ispanai, serbai. O grupės varžybose stipriausi varžovai bus lenkai.

- Ar pasikeitė jėgų santykis tarp Lietuvos ir kitų komandų per dvejus metus, kurie prabėgo nuo pergalingų Europos šešiolikmečių pirmenybių?

- Mes labiau subrendome, atėjome į protą. Visi žinome, kad lietuviai bręsta vėliau už pietiečius, todėl dabar būsime juos pasiviję.

- Kontrolinės varžybos padėjo atskleisti komandos žaidimo spragas?

- Pamatėme, kad dar yra ką taisyti, ypač komandiniuose veiksmuose. Kol kas nenoriu atskleisti, kokį žaidimo braižą pasirinksime, tegu priešininkai nustemba. Manau, kad keisime žaidimo planą prieš kiekvienas rungtynes.

- Į Lietuvą atvykstančių NBA klubų skautų dėmesys neblaško?

- Tuo nesidomiu. Yra čempionatas, mes žaidžiame, o jie atlieka savo darbą.

- Kokį būrį sirgalių pavyko surinkti prieš čempionato pradžią?

- Tikiuosi, kad mano šeima ateis palaikyti manęs ir komandos, ir man to užteks. Žinoma, gerai būtų surinkti pilną areną, bet svarbiausi žmonės tikrai bus šalia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių