J.Mačiulis: greitas žaidimas amerikiečiams - kaip deguonis

Lietuvos rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis sakė, kad mačas su JAV – jau istorija ir reikia galvoti apie paskutinę kovą.

- Jonai, kas šiandien nepavyko?

- Net neverta kalbėti, kas pavyko, o kas – ne. Rezultatas aiškus. Galbūt perdegėme, gal tikėjomės, kad juos apibėgsime, apmėtysime. Bet paleidome juos iš pat pradžių, kas jiems suteikė psichologinio ramumo. Tas 10-12 taškų skirtumas ir laikėsi. Gal būtų buvę kitaip, jeigu būtume nuo pradžių nepaleidę. Bet yra kaip yra...

- Nuo rungtynių tau reikėjo bandyti sustabdyti K.Durantą. Koks buvo jo gynybos planas?

- Iš pradžių aš jį dengiau asmeniškai, o po to naudojome kombinuotą gynybą – iš zoninės po kelių varžovų įkirtimų pereidavome į asmeninę. Bet kad ir ką darėme, šiandien niekas nepavyko. Tai buvo Duranto diena.

- Kaip vertini teisėjavimą?

- Nekomentuosiu. Mes įpratę prie tokių dalykų, kai žaidi su amerikiečiais. Bet kalbant apie kamuolio išmušimus, tai jų rankų judesiai labai staigūs, tai buvo ne teisėjavimo klaidos. Paprasčiausiai patys turėjome labiau tausoti kamuolį.

- Lietuvos komanda nežaidė beviltiškai, buvo momentų, kai, atrodo, jau „užsikabinsite“.

- Taip, apsigindavome keletą atakų, bet vos tik patys nepataikydavome, kamuolys atšokdavo toli amerikiečiams ir jie vėl greitomis atakomis pelnydavo taškus. O greitas žaidimas jiems - kaip deguonis. Jie mums primetė savo žaidimą, o ne mes jiems.

- Ką kalbėjote rūbinėje po rungtynių?

- Nieko nekalbėjome. Visi suprantame savo klaidas, dabar reikia tik perkrauti savo smegenis ir rengtis kovai dėl bronzos. Mačas su JAV – jau istorija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių