J.Kazlauską pavedė atsarginių suolas

Ispanams prilygti nepajėgusios Graikijos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pabrėžė, kad pralaimėjimą lėmė nepakankamas atsarginių suolo indėlis.

Pasaulio krepšinio čempionato aštuntfinalyje prieš titulą ginančią Ispanijos rinktinę 72:80 kapitaliavusių graikų atsarginiai žaidėjai kartu pelnė vos 3 taškus.

"Šiose rungtynėse turėjome keletą svarbių problemų: visiškai nepadėjo atsarginis suolas, blogai metėme baudas ir neužpuolėme varžovų prieš jų aikštės gynybą. Taip žaidžiant nugalėti tokią stiprią komandą kaip Ispanija yra pernelyg sunku", - tvirtino specialistas iš Lietuvos.

Treneriui antrino gynėjas Vassilis Spanoulis: "Viską lėmė detalės. Kovojome, buvome arti tikslo, bet nebuvome pakankamai tikslūs žaidimo detalėse."

J.Kazlausko nuomone, vienos poilsio dienos po grupės varžybų nepakako pasiruošti mūšiui su Ispanija.

"Didelį pajėgių žaidėjų pasirinkimą turinčioms komandoms tokia trumpa pertrauka palanki, o mums - ne. Ir treneriams per tiek laiko sunku pasirengti rungtynėms, man asmeniškai dienos nepakako", - kalbėjo Graikijos rinktinės strategas.

Tuo tarpu Ispanijos komandos vyriausiasis treneris Sergio Scariolo džiaugėsi auklėtinių kovingumu: "Gaila, kad tokia komanda kaip Graikija jau šįvakar iškrito iš Pasaulio čempionato. Graikai nepasidavė iki pat mačo pabaigos. Didžiuojuosi savo žaidejais, ypač dėl jų psichologinių savybių. Du kartus pavyko perlaužti rungtynių eigą, o trečiajame kėlinyje tai padarė atsarginiai žaidėjai. Jie įkvėpė energijos ir leido pailsėti lyderiams, ypač Juanui Carlosui Navarro. Tai buvo komandinė pergalė prieš išties stiprų priešininką. Dabar turėsime laiko pailsėti ir pasiruošti ketvirtfinalio rungtynėms su nemažiau galingu oponentu - serbais."

Ispanų įžaidėjas Ricky'is Rubio pridėjo, kad jo komandai kol kas kyla sunkumų žaidžiant su fiziškai pajėgiais varžovais: "Turėjome problemų su panašiomis komandomis, kurios agresyvios, fiziškai stiprios kaip Lietuva ar Graikija."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių