J.Couceiro laikinai lieka futbolo rinktinės treneriu (papildyta)

Portugalijos futbolo strategui Jose Couceiro patikėta baigti 2010 metų pasaulio čempionato atrankos varžybas prie Lietuvos rinktinės vairo.

Tai paaiškėjo po Kaune įvykusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto (VK) posėdžio. Jame, apsvarsčius šiemetinius nacionalinės ekipos rezultatus, bendru sutarimu nuspręsta, kad J.Couceiro vadovaus mūsų šalies futbolininkams per paskutines dvejas atrankos ciklo rungtynes - spalio 10-ąją Insbruke su austrais ir 14 d. Marijampolėje su serbais.

Portugalo darbo sutartis su LFF galioja iki šių metų pabaigos. Po vakarykščio posėdžio neatmesta tikimybė, kad J.Couceiro liks dirbti ir toliau. Tai gali lemti Lietuvos futbolo rinktinės finišas pasaulio čempionato atrankos turnyre.

J.Couceiro poziciją pristatęs LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus pateikė argumentų, kodėl nereikia skubėti nurašyti J.Couceiro: "Jeigu rinktinė įveiks austrus ir serbus, palankiai susiklosčius aplinkybėms ji grupėje gali užimti trečiąją vietą. Tai būtų geras rezultatas, už kurį LFF yra net numačiusi solidžias premijas. Pats treneris taip pat nori užbaigti pasaulio atrankos ciklą su Lietuvos rinktine."

Portugalas nedalyvavo LFF VK posėdyje. R.Tautkus tvirtino, kad J.Couceiro labai norėjo dalyvauti posėdyje, tačiau šiandien jis su savo treniruojamu "Gaziantepspor" klubu išskrido žaisti Turkijos nacionalinių pirmenybių su "Trabzonspor" ekipa.

LFF VK narių nuomonės dėl J.Couceiro išsiskyrė, kai kurie jau anksčiau siūlė jį atleisti iš pareigų. Vis dėlto buvo priimtas bendras sutarimas neatleisti J.Couceiro iš pareigų, kuriam nereikėjo ir balsavimo.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius teigė, kad LFF nepatenkinta paskutiniaisiais Lietuvos rinktinės rezultatais. Vis dėlto jis, vykstant karštoms posėdžio dalyvių diskusijoms, pritarė siūlymui iki pasaulio čempionato atrankos varžybų pabaigos nesiimti drastiškų priemonių.

"Jeigu kontraktas su J.Couceiro būtų nutrauktas, federacija neturėtų nuostolių, nes sutartis su juo buvo persirašyta po to, kai jis ėmė treniruoti Turkijos klubą. Tačiau mes norime garbingai įvykdyti visas sąlygas treneriui ir tikimės, kad jis taip pat garbingai baigs atrankos ciklą", - kalbėjo L.Varanavičius.

J.Couceiro padėtis susikomplikavo, kai lietuviai pralaimėjo paskutines ketverias planetos pirmenybių atrankos 7-osios grupės rungtynes (dukart po 0:1 - Prancūzijai bei 0:1 - Rumunijai ir 1:2 - Farerų saloms). Nebeliko jokių vilčių, kad mūsiškiai iškovos kelialapį į finalo turnyrą.

Rugsėjo 9-ąją portugalo treniruojama rinktinė Farerų salose patyrė vieną gėdingiausių nesėkmių per visą Lietuvos futbolo istoriją. Pradėjus rengtis mačui su Farerų salų futbolininkais, J.Couceiro nespėjo laiku iš Turkijos atvykti į pirmąją rinktinės treniruotę Marijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abejojantis

Abejojantis portretas
nezinau, ar po tokiu pralaimejimu imanoma dvi pergales paimti, ir dar pries serbus... Aisku, naujas atejes irgi stebuklu nepadarytu, bet paprastai treneriu permainos buna i gera

Mika

Mika portretas
Tokiems futbolistams, ir geriausias treneris nepadės...

Domantas

Domantas portretas
Dvejoms likusioms rungtynėms jis tegul vadovauja, bet toliau, mano nuomone, pats gyvenimas parodys, kad reikia keisti trenerį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių