Jaunių rinktinė pradeda kovas LFF I lygoje

Penktadienį LFF I lygoje debiutuojanti Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktinė susikaus su turnyro nugalėtojų titulą ginsiančia „Šilute“.

Komanda oficialiai vadinsis jaunių rinktine, ją pirmenybių metu treniruos Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) treneriai, o ekipos pagrindą sudarys 1993 metų gimimo NFA auklėtiniai. Tačiau komandą papildys ir kitų amžiaus grupių žaidėjai.

„Daugelis septyniolikmečių jau yra kviečiami ir užsienio klubų peržiūras - surinkti visą komandą nėra lengva. Todėl pasirinkome U-19 rinktinės pavadinimą. Taip turėsime galimybę pasikviesti ir išbandyti vyresnių žaidėjų, suteikti jiems žaidybinės praktikos. Pagal U-19 rinktinės vyriausiojo trenerio Deivio Kančelskio rekomendacijas kviesime 1992 metų gimimo žaidėjus, komandoje bus ir jaunesnių, 1994 m. gimimo futbolininkų“, - kalbėjo LFF techninis direktorius Stasys Stankus.

NFA direktorius Raimondas Statkevičius pabrėžė, jog dalyvavimas I lygoje padės akademijos auklėtinių bei į klubų pagrindines sudėtis nepatenkančių žaidėjų tobulėjimui.

„Manau, kad I lygos čempionatas šiemet bus tikrai pajėgus ir stipresnis nei A lygos dublerių pirmenybės. Žaidimas su tokiomis komandomis kaip FBK „Kaunas“, Klaipėdos „Atlantas“, „Šilutė“, Alytaus „Alytis“ ar Kėdainių „Nevėžis“ padės pamatyti mūsų žaidėjų realias galimybes. Mums svarbiausia ne rezultatas, o žaidėjų ugdymas. Tikiuosi, kad rasime bendrą kalbą su klubais ir prie akademijos narių prisijungs ir kiti jaunieji futbolininkai, kurie gauna žaisti mažiau arba rungtyniauja žemesniame lygyje“, - kalbėjo R.Statkevičius.

Namų rungtynes I lygoje šį sezoną jaunių rinktinės komanda žais prie Kaune įsikūrusios NFA esančiame aikštyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių