Jaunimas žengia be nesėkmių

Lietuvos jaunimo (iki 20 m.) vaikinų rinktinė išlieka nenugalėta. Mūsiškiai laimėjo ir trečiąsias Europos čempionato A grupės rungtynes bei pirmąjį varžybų etapą baigė be nuostolių. Lietuviai 90:77 (18:23, 25:11, 19:20, 28:23) nugalėjo graikus.

Graikai nuo pat susitikimo pradžios aktyviai gynėsi ir neturėjo problemų užbaigti atakas per priekinės linijos žaidėjus. Tuo tarpu mūsiškiai daug klydo ir negalėjo rasti savo žaidimo. Graikai nuskubėjo į priekį 10:5, bet dėl techninės pražangos varžovų treneriui Lietuvos rinktinė sumažino atsilikimą iki minimumo (9:10).

Vis dėlto perimti iniciatyvos lietuviams nepavyko ir netrukus graikai turėjo jau 7 taškų pranašumą (17:10). Mūsiškiai turėjo galimybių sumažinti skirtumą, tačiau atakos baigdavosi klaidomis arba netaikliais metimais, todėl po pirmojo kėlinuko graikai pirmavo 23:18.

Antrajame kėlinuke lietuviai atrodė kur kas šviežesni. Ant atsarginių žaidėjų suolelio pasilikus Martynui Gecevičiui, graikai nebežinojo, kuriam krepšininkui skirti daugiausiai dėmesio. Žygimantas Janavičius prasiveržė po krepšio, o po to sumetė baudos metimus ir pirmą sykį išvedė Lietuvos rinktinę į priekį - 27:25.

Mūsiškiams buvo pavykę padidinti persvarą iki 9 taškų (38:29), tačiau skuboti metimai ir noras kuo greičiau padidinti persvarą lėmė klaidas. Paskutinė kėlinuko sekundę Šarūnas Vasiliauskas iš 8 metrų paleido tritaškį, kuris buvo tikslus ir po dviejų kėlinukų Lietuvos krepšininkai pirmavo 43:34.

Trečiąjį kėlinuką lietuviai pradėjo padidindami pranašumą iki dviženklio - 45:34, bet vėliau papuolė į duobę ir leido oponentams sumažinti deficitą iki 4 taškų (41:45). Tada prabilo M.Gecevičius, kuris pataikė dvitaškį ir du tritaškius bei atstatė dviženklį skirtumą - 55:43.

Dviženklį pranašumą Lietuvos jaunimui pavyko išlaikyti beveik iki kėlinuko pabaigos, tačiau keli varžovų tritaškiai ir sėkmingiau sužaista ketvirčio pabaiga leido graikams sumažinti atsilikimą iki 8 taškų 54:62.

Ketvirtajame kėlinuke lietuviai ir toliau turėjo dviženklį pranašumą, bet likus žaisti kiek mažiau nei 5 minutes E.Sakellariou pataikė du tolimus metimus ir sumažino graikų deficitą iki 4 taškų (66:70). Vis dėlto Lietuvos krepšininkai nesirengė atiduoti pergalės - M.Gecevičius šaltakraujiškai įmetė dvitaškį, o V. Lipkevičius - tritaškį. Netrukus prie baudų metimo linijos stojęs M. Gecevičius grąžino dviženklį pranašumą ir rungtynes lietuviai laimėjo 90:77.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių