Jaunieji žalgiriečiai šiandien pradeda kovas NKL aštuntfinalyje

Ketvirtadienį startuoja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atkrintamųjų varžybų maratonas. Praėjusią savaitę pasibaigus reguliariajam sezonui visos 18 komandų turnyrinėje lentelėje surado savo vietą. Pirmieji liko Mažeikių „Mažeikių“ krepšininkai, vos viena pergale aplenkę Alytaus „Dzūkijos“ komandą. Kauno „Žalgirio“ dubleriai kaip ir praėjusiais metais užėmė šeštąją poziciją turnyrinėje lentelėje su 21 pergale bei 13 pralaimėjimų.

Aštuntfinalyje jaunųjų žalgiriečių laukia serija iki dviejų pergalių su Radviliškio „Radviliškis-Juodeliai“ klubu. Ši ekipa su 15 pergalių bei 19 nesėkmių reguliariajame sezone užėmė vienuoliktąją vietą.

Radviliškio komandą į priekį tempia LKL patirties turintys krepšininkai. Rezultatyviausiai tarp „Radviliškis-Juodeliai“ krepšininkų žaidžia Vaidas Trepočka, vidutiniškai pelnantis po 13,5 taško per susitikimą. Po 13,2 taško pridėdavo aukštaūgis Janas Jurgo. Komandoje yra ir daugiau žaidėjų, rinkusių daugiau nei po 10 taškų per rungtynes – Vitalis Pancerevas, Antanas Montrimavičius bei Lukas Pipiras. Būtent šie žaidėjai sudaro komandos starto penketą.

Kauno „Žalgiris-2“ ekipos vyriausiasis treneris, buvęs krepšininkas, Tomas Masiulis teigia, jog negalima kreipti dėmesio į tai, jog oponentas reguliariajame sezone pasirodė prasčiau ir užėmė žemesnę vietą: „Radviliškiečiai laimėjo paskutines ketverias rungtynes ir dabar demonstruoja puikią sportinę formą, todėl lengva tikrai nebus“.

Tačiau treneris taip pat teigia tikintis, kad varžovus pavyks įveikti pasitelkus jaunystės dovanas: „Ne paslaptis, mūsų slaptas koziris visą sezoną buvo energija, užsidegimas ir jaunystė“. Anot T.Masiulio, jauniesiems krepšininkams šiek tiek trūksta patirties, bet pasinaudojant savo kovingumu, aktyvia gynyba bei taikliais tolimais metimais oponentus galima įveikti.

1999 m. stipriausią Europos klubinio krepšinio turnyrą su Kauno „Žalgiriu“ laimėjęs T.Masiulis mano, jog žaidėjams sunkiausia bus atlaikyti psichologinę įtampą.

„Esame poros favoritai, bet pirmos rungtynės bus labai svarbios – jeigu pralaimėsime, neteksime namų aikštės pranašumo. Tą psichologinį spaudimą šiek tiek jaus mūsų krepšininkai, tačiau jie čia tam ir yra, kad išmoktų su tuo susitvarkyti. Esame gerai pasiruošę ir dėsime visas pastangas, kad nugalėtume“, - sakė T.Masiulis.

Kauno ekipa NKL aštuntfinalio seriją iki dviejų pergalių pradės jau šį ketvirtadienį, kovo 7 dieną, 18 valandą „Žalgirio“ treniruočių centre, Naglio g. 4A.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisNKLatkrintamosios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių