Jaunieji žalgiriečiai iškovojo antrąją pergalę

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkai iškovojo antrąją pergalę Paryžiuje vykstančiame jaunių Eurolygos finalo turnyre.

Kauniečiai B grupėje 84:71 (18:19, 15:15, 23:16, 28:21) įveikė Liublianos „Union Olimpija“ komandą. Su dviem pergalėmis kauniečiai žengia pirmoje B grupės vietoje. Į finalą iškops grupių nugalėtojai. Šeštadienį „Žalgirio“ laukia akistata su Paryžiaus INSEP dvyliktuku.

Vos prasidėjus rungtynėms, tris atakas rezultatyviai užbaidė Dovydas Redikas, du taškus pridėjo Egidijus Mockevičius, o po Edgaro Ulanovo prasiveržimo su pražanga rezultatas tapo 11:0. Viskas aukštyn kojomis apsivertė antroje pirmojo ketvirčio pusėje - žalgiriečiai ėmė strigti varžovų gynyboje, o tuo pasinaudoję slovėnai taip pat surengė spurtą ir pirmąjį kėlinį užbaigė savo naudai - 19:18.

Antrajame ketvirtyje žaidimo tempas nukrito, daug metimų skriejo pro šalį, o rezultatas augo kur kas lėčiau. Kėliniui įpusėjus ekipas skyrė trys taškai - 20:23. Situacija nepasikeitė ir po Vytenio Čižausko dvitaškio - 22:25. Pusiausvyrą „Žalgiris“ atstatė, kai E.Ulanovas išnaudojo savo progą ir pataikė iš toli - 27:27. Po slovėnų minutės pertraukėlės šie vėl išsiveržė į priekį - 29:27, tačiau kitoje atakoje dėjimu atsakė E.Mockevičius - 29:29, o po E.Ulanovo metimo jau pirmavo kauniečiai - 31:29. Paskutines antrojo kėlinio minutes vėl kiek sėkmingiau sužaidė varžovai - 34:33.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo lietuvių spurtu ir po D.Rediko tritaškio „Žalgiris“ kiek nutolo - 40:34. Netrukus kauniečių persvara išaugo iki 46:35. Paskutinis kėlinys dar kartą įrodė, kad lietuviai pagrįstai nusitaikė į pagrindinį turnyro trofėjų. Jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai padidino pranašumą ir iki pat finalinės sirenos neleido suabejoti savo pranašumu - 84:71.

Nugalėtojams Rolandas Jakštas pelnė 20 taškų ir atkovojo 15 kamuolių. D.Redikas surinko 13 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. V.Čižausko sąskaitoje - 12 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Slovėnų gretose išsiskyrė po 19 taškų pelnę Filipas Petrovičius ir Janas Spanas.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių