Jaunieji Klaipėdos karate sportininkai – tarp prizininkų

Šveicarijoje, Stans mieste, vyko tradicinis atviras karate kyokushin vaikų - jaunių čempionatas, kuriame savo karate gebėjimus demonstravo virš 320 sportininkų iš 16 šalių (Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Šveicarijos, Vengrijos, Kazachstano ir kt.).

Lietuvai atstovavo 30 sportininkų iš įvairių Lietuvos klubų. Šalies bei Klaipėdos garbę gynė ir 6 jaunieji „okinaviečiai“: Kasparas Karalis, Vilius Liniauksas, Dominykas Mockus, Arnas Balčinas, Danas Januška ir Justas Troinič.

Nepaisant to, kad kelionė iki Šveicarijos buvo tolima ir varginanti, visi Lietuvos atstovai stengėsi nerodyti nuovargio ir kovoti užtikrintai. Tačiau, reikia pripažinti, kad vien noro nepakako, daugeliui Lietuvos kovotojų, ir mūsų akademijos sportininkams, jau pirmosiose kovose teko susitikti su būsimais varžybų prizininkais. "Okinava" sportininkus lydėjusi mokytoja Diana Mačiūtė džiaugėsi, jog kovos nebuvo pralaimėtos "sausai". Sportininkai kovos metu apsikeisdavo efektyviais kojų ir rankų smūgiais bei kovojo taškas į tašką. Tačiau paskutinėmis kovos minutėmis nuo daugelio Lietuvos atstovų, ir „okinaviečių“, fortūna nusisuko. Užtikrintai į kumite rungties prizininkus prasibrovė daugkartinis Lietuvos ir tarptautinių turnyrų prizininkas Kasparas Karalis, kuris tik pusfinalyje nusileido varžovui iš Rusijos.

K.Karalis taip pat pateikė siurprizą kitoje rungtyje - kata (technikos demonstravimas), kurioje tapo varžybų lyderiu tarp 19 kitų sportininkų.

Jaunesnis Kasparo bendraklubis Arnas Balčinas taip pat pateikė malonią staigmeną, tarp 28 varžovų kata rungtyje iškovojęs vicečempiono titulą.

Vilius Liniauskas puikiai pradėjęs kovas su aukšta kojų technika, ketvirtfinalyje visgi turėjo pripažinti kito sportininko pranašumą ir užėmė V-VIII vietą. Dominykui Mockui šiose varžybose Fortūna buvo visiškai nepakeliui - tiek kata rungtyje (Lietuvoje Dominykas patenka tarp 5 geriausių karate techniką savo amžiuje demonstruojančių jaunučių), tiek kumite rungtyje jau pirmuose raunduose jo laukė būsimi tų rungčių čempionai. Ir kaip teigė mokytoja Diana, tik patirties trūkumas sutrukdė Dominykui jaustis tvirčiau ir užtikrinčiau šiose varžybose.

Pirmą kartą varžybose dalyvavę Danas Januška bei Justas Troinič nors ir nepelnė apdovanojimų įgijo neįkainojamos patirties tarptautinėje varžybų arenoje.

Paskutines šio sezono karate kyokushin varžybas vainikuos gegeužės pabaigoje Belgijoje vyksiantis atviras suaugusiųjų karate kyokushin čempionatas, kuriame Lietuvos garbę gins ir "Okinavos" mokytoja Diana Mačiūtė.


Šiame straipsnyje: KarateOkinava

NAUJAUSI KOMENTARAI

deimis

deimis portretas
Dominykai manau tau dar viskas priesaki,sportuok atkakliai ir buk tvirtas:)

as

as portretas
Saunuoliai, sekmes ir istvermes jums ateityje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių