Jauniai sužinojo varžovus pasaulio krepšinio čempionate

Šiandien Kaune buvo traukiami 2012 metų pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionato burtai. Tai pirmasis kartas mūsų šalyje, kai Tarptautinė krepšinio asociacijų federacija (FIBA) patikėjo Lietuvai surengti pasaulio čempionatą.

Ceremonijos metu tarp garbingų svečių buvo galima išvysti ne vieną žinomą asmenybę. Burtų ceremoniją stebėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, FIBA sporto direktorius Lubomiras Kotleba, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis bei Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė.

“Visi žinome kaip lietuviai myli krepšinį. Žinome, kas vyko čia 1939 metais, taip pat puikiai prisimename kaip puikiai mes suorganizavome Europos krepšinio čempionatą. Labai džiugu, kad po praėjusių metų Senojo žemyno pirmenybių kitas turnyras, kuris vyks mūsų šalyje, bus pirmą kartą mūsų šalyje organizuojamas pasaulio čempionatas. Neabejoju, kad birželio pabaigoje Kaune išvysite visus pačius talentingiausius planetos jaunuosius krepšininkus. Noriu tikėti, kad pasieksime naują tokio rango varžybų lankomumo rekordą”, - vylėsi LKF prezidentas A.Sabonis.

„Lietuva išugdė ne vieną garsių krepšininkų kartą. Visame pasaulyje žinomi A.Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Valdemaras Chomičius, Rimas Kurtinaitis, treneris Vladas Garastas. Kaunas – neoficiali krepšinio sostinė. Jūsų šalis tikrai nusipelnė surengti šį įvykį, kadangi turite ne vieną puikiausią areną bei labai mylite krepšinį. Labai tikiuosi, kad Lietuva šiame čempionate turės puikią komandą, kuri sieks tik pačių aukščiausių tikslų“, - lietuvių organizacinius gebėjimus gyrė L.Kotleba.

Vasarą Lietuvoje vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvaus 12 komandų. Jos išskirstytos į dvi grupes. Prieš burtų traukimą rinktinės buvo suskirstytos pagal pajėgumą, taip pat buvo stengiamasi išlaikyti regioninį principą – į vieną grupę galėjo patekti ne daugiau kaip trys Europos ir dvi Amerikos bei Azijos zonų komandos.

Kauno miesto mero ranka lėmė, kad Lietuva pateko į B grupę, kur jos varžovėmis bus Kroatija, Ispanija, Argentina, Kanada, Pietų Korėja.

A grupėje varžysis JAV, Čekija, Prancūzija, Australija, Kinija, Egiptas.

Naujasis LKF vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas pristatė šio čempionato logotipą. Jame vyrauja ryškios spalvos bei ryškūs jauno sportininko ir krepšinio kamuolio fragmentai. „Visa tai turėtų reprezentuoti tą gražią krepšinio šventę, kuri mūsų laukia ateinančią vasarą“, - kalbėjo P.Motiejūnas.

„Burtai yra burtai. Varžovų nepasirinksi. Silpnų komandų pasaulio čempionate nebūna. Savoje grupėje teks susitikti su Europos čempione Kroatija, geras krepšinio tradicijas turinčiomis Ispanija ir Argentina. Kanada – „tamsusis“ arkliukas. 2010-ųjų metų pasaulio čempionate Hamburge mače dėl trečiosios vietos kanadiečiams pralaimėjome“, - būsimus varžovus vertino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Juodis.

Kalbėdamas apie tikslus, treneris užsiminė, jog norėtų patekti į stipriausiųjų ketveriukę. „Pirmas tikslas – išeiti iš grupės. Federacijos vadovai norėtų, jog patektume į ketveriukę. Pasistengsime šiuos tikslus įvykdyti. Kalbėti apie 8-9 vietas nėra prasmės, kadangi žaisime namuose“, - kalbėjo treneris.

P.Juodžio teigimu, rinktinės pagrindu išliks tie žaidėjai, kurie pernai dalyvavo Europos čempionate. „Dėmesys Lietuvos krepšininkams yra visada padidintas. Bus sunku, bet čempionato metu pasistengsime atsiriboti nuo visų emocijų, psichologinio spaudimo ir sukoncentruoti dėmesį tik į kovas aikštelėje“, - svarstė specialistas.

„Vertinti grupę kol kas yra sunku, tačiau neabejoju, jog neįveikiamų varžovų nėra. Bandysime pasiekti aukščiausią tikslą“, - žadėjo vienas rinktinės lyderių Edvinas Šeškus.

2012-ųjų pasaulio 17-mečių čempionatas bus tik antrasis istorijoje. Pirmą kartą jis buvo surengtas 2010 metais Hamburge (Vokietija). Tuomet pasaulio čempionais tapo amerikiečiai, antri liko lenkai, treti — kanadiečiai, ketvirti — lietuviai. 2010-ųjų pasaulio čempionate taip pat dalyvavo Serbijos, Australijos, Kinijos, Vokietijos, Argentinos, Ispanijos, Egipto ir Korėjos rinktinės.

17-mečių pasaulio pirmenybės Kaune vyks birželio 29 - liepos 8 dienomis.


Šiame straipsnyje: LKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Smaragdas

Smaragdas portretas
Jei Kauno meras stebėjo, tai kiek dabar gaus pinigų už valandą?

Fanas

Fanas portretas
Nevertas jokio dėmesio įvykis. Ar neturime svarbesnių dalykų apie kuriuos reikėtų kalbėti. Įdomu kiek tai kainuos mokesčių mokėtojams?

to fanui

to fanui   portretas
tai gal tau rura krapstyti yra vertesnis ivykis nei jaunimo sportas tad krapstyk toliau ir tylek
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių