Jaunasis futbolo kamuolio virtuozas – L.Laurinavičius

Kaune įvykusiame pirmajame vaikų futbolo kamuolio žongliravimo konkurse užfiksuotas ir pirmasis rekordas, kurį pasiekė kaunietis Lukas Laurinavičius.

Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) surengtame konkurse L.Laurinavičius kamuolį į orą išmušė 2625 kartus iš eilės. Nugalėtojas sakė, kad pats nebūtų išdrįsęs pats dalyvauti tokiame konkurse ir yra be galo dėkingas savo treneriui Vytautui Vaškūnui bei savo tėveliui, kurie paskatino ryžtis šiam žingsniui. „Esu be galo patenkintas savo pasiektu rezultatu, nes iki tol man kamuolį pavyko išmušti tik 2300 kartų“, - po konkurso švytėdamas kalbėjo Lukas.

Antroji vieta atiteko šiauliečiui Dominykui Kubilinskui, kuris kamuolį išmušė 1493 kartus. Trečiąją vietą uėmė kitas kaunietis - Klaudijus Midveris, jo rezultatas – 1374 kartai.

Konkurse  dalyvavo 1999 metais gimę ir jaunesni vaikai iš Kauno, Babtų, Plungės, Šiaulių ir Mažeikių. 31 dalyvis varžėsi dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) bei „Hummel“ prizų ir teisės tapti vaikų Lietuvos žongliravimo rekordininku. Jauniausias dalyvis buvo septynmetis Matas. Skaičiavimo komisijai, kurią sudarė NFA auklėtiniai, vadovavo Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) kategorijos arbitras Gediminas Mažeika bei A lygos inspektorius Gintautas Ratkevičius.

LFF projektų skyriaus vadybininkas Vaidotas Rastenis išreiškė viltį, kad tokie renginiai taps tradiciniai ir išplis visoje Lietuvoje: „Kadangi turime oficialų atspirties tašką, tikimės, kad kiti miestai užsikrės šiuo pavyzdžiu ir stengsis pagerinti jaunųjų futbolininkų Kaune pasiektą rekordą.“

Siekiant rekordą įteisinti oficialiai, visi renginio protokolai, nuotraukos ir filmuota medžiaga bus pateikta Lietuvos rekordų agentūrai „Factum“.


Šiame straipsnyje: LFFNFA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių