J. Valančiūnas: tai geriausias sezonas mano karjeroje

Šis sezonas Toronto „Raptors“ komandai buvo sunkus ir ilgas, kupinas pralaimėjimų ir įvairių negandų. Tačiau nepaisant visų sunkumų, šviesa tunelio gale yra – Jonas Valančiūnas, kuris bus geru žaidėju. Tai pastebėjo ir NBA lyga.

Pirmą kartą savo karjeroje lietuvis buvo pripažintas geriausiu kovo mėnesio naujoku, kas įrodo jo nuolatinį tobulėjimą. Jo pasitikėjimas auga, žaidimo kokybė vis gerėja. Lietuvis – šviesulys niūriame „Raptors“ sezone.

Rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ lietuviui teko gerokai paplušėti, kovojant su galingai sudėtu milžinu Nikola Pekovičiumi. Toronto ekipa laimėjo rezultatu 95:93, o J.Valančiūnas įmetė 12 taškų.

„Pasakysiu jums, Pekovičius yra žvėris. Už Joną jis sunkesnis kažkur 30 kilogramų, bet aš didžiuojuosi Jonu, kuris kovojo ir nepasidavė. Daugelis vyrukų bandytų išvengti kontakto, bet Jonas to nedarė.

Jis – puikus vyrukas, su kuriuo yra malonu dirbti. J.Valančiūnas visada būna teigiamai nusiteikęs, organizacijai to ir reikia. Vyruko, kuris yra visada pozityvus. Šioje lygoje yra daug sunkumų. Čia visada kas nors nutinka, dėl ko žmonės įvykius paverčia negatyviu aspektu, o Jonas į viską žvelgia teigiamai. Štai todėl jis ir bus ilgametis NBA žaidėjas“, – savo auklėtinį gyrė ekipos treneris Dwane'as Casey.

Sezonui besibaigiant J.Valančiūno statistiniai rodikliai įspūdingi. Prieš rungtynes su „Timberwolves“, 20 metų „centras“ paskutinius dešimt mačų rinkdavo 15,9 taško, atkovodavo 8,3 atšokusio kamuolio, aikštėje praleisdamas 33 minutes. Dvitaškius jis metė net 67,8 proc. taiklumu, o baudų metimus – 83,7 proc.

Maža to, su Vašingtono „Wizards“ klubu vidurio puolėjas pataikė net 16 baudos metimų. Joks naujokas to nebuvo padaręs nuo debiutinio Davido Robinsono sezono 1989 metais.

„Nežinau, aš tiesiog darau viską, kad padėčiau komandai laimėti – bandau gintis, pelnyti taškus, būnu aktyvus. Darau tai, ką galiu“, – kuklinosi aukštaūgis.

„Jaučiu daugiau pasitikėjimo iš komandos draugų, trenerio. Jie įmeta man kamuolį į baudos aikštelę, pasitiki mano sugebėjimais. Visiems reikia įrodyti savo vertę, ką aš ir dariau nuo sezono pradžios. Norėjau užsitarnauti tą pasitikėjimą. Dabar, sezono pabaigoje, aš jį užsitarnavau“, – pridūrė lygos naujokas.

Kaip asmenybė sustiprėjęs J.Valančiūnas įgavo tą pasitikėjimą savo sėkmingu žaidimu. Dėl savo talento ir puikios darbo etikos jis yra vertinamas. Dabar puolime, baudos aikštelėje, J.Valančiūnas yra pagrindinis kovotojas.

„Sezono pradžioje neleidome jam atlikti kai kurių dalykų, nes turėjome Edą Davisą ir Andrea Bargnani. Turėjome daug aukštaūgių, bet dabar jis gauna ženkliai daugiau minučių“, – kalbėjo D.Casey.

Dabar – J.Valančiūno laikas. Toronto ekipa į atkrintamąsias nepateks, todėl per likusias sezono rungtynes lietuvis gali daug ko išmokti.

„Jis dabar geriau jaučiasi gynyboje, žino, kur turi stovėti. Jo darbas kojomis, technika, staigumas yra geri, kai jis jaučia žaidimo ritmą“, – pridūrė strategas.

Nepaisant visų sunkumų, J.Valančiūnas išgyveno savo pirmąjį sezoną NBA lygoje.

„Tai buvo pirmasis mano sezonas toli nuo namų. Buvo sunku, nes NBA reikia daug keliauti, užimti tvarkaraščiai, vos ne kasdien reikia žaisti... Bet esu laimingas būdamas čia. Tai buvo geriausi mano karjeros metai“, – džiaugėsi J.Valančiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių