J. Plaza: privalome nustoti vaikiškai klysti (interviu)

Lietuvos krepšinyje artėja svarbiausios sezono kovos – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija. Nors reguliariajam sezonui besibaigiant atrodė, kad tradicinio finalo tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ šiemet galime ir neišvysti, vėliau situacija tapo mums jau įprasta – penkioliktus metus iš eilės LKL finale susikaus šie du klubai.

Jau antradienį šios ekipos susigrums Kaune, kur „Žalgiris“ galės atsirevanšuoti už pralaimėjimą, patirtą po beveik dviejų metų pertraukos.

- Treneri, kokia atmosfera rūbinėje prieš LKL finalus?

- Visi suprantame, kad atėjo svarbiausios sezono kovos, todėl esame susikoncentravę ir puikiai pasiruošę joms. Sieksime įgyvendinti pagrindinį ekipos tikslą – laimėti LKL pirmenybes. Nors klubo vadovybė šį tikslą iškėlė sezono pradžioje, o vėliau komanda itin pasikeitė (netekome Tremmello Dardeno, Ibrahimo Jaabero, Pauliaus Jankūno, Tado Klimavičiaus, Manto Kalniečio), tačiau siekiai lieka tie patys – norime pasipuošti LKL čempionų žiedais.

- Po šių praradimų dar daugiau minučių aikštelėje sulaukė jauniausi komandos krepšininkai.

- Taip. Kur jūs matėte, kad atkrintamosiose varžybose ekipos duotų daug laiko pasireikšti jaunimui? Nei viena komanda taip nežaidžia, išskyrus mus. Tiek paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse prieš „Lietuvos rytą“, tiek atkrintamosiose prieš Kėdainių „Nevėžį“ ir Klaipėdos „Neptūną“ leidome jaunimui žaisti daug. Tik mesdami jaunuosius žaidėjus į kovos sūkurį, leisdami žaisti ir klysti mes galime išauginti iš jų didžius krepšininkus. Tikiu, kad dabar patirtos klaidos atneš mums daug gerų momentų ateityje. Tokia mano krepšinio filosofija ir aš tiku, kad jaunieji žalgiriečiai daug prisidės prie to, kad trečią kartą iš eilės laimėtume LKL čempionų žiedus.

- Kokia dabartinė komandos finansinė padėtis? Prieš kelias savaites ši tema buvo itin dažna žiniasklaidoje, tačiau dabar finansai nebeaptarinėjami. Situacija kardinaliai pasikeitė?

- Situacija panaši į buvusią prieš mėnesį – algos vėluoja du tris mėnesius, tačiau dabar bent jau girdime tiesą iš klubo vadovybės. Pastaruoju metu buvo daug gandų apie įvairių žalgiriečių išvykimą, tačiau su žaidėjais nusprendėme kovoti iki galo dėl aukščiausiųjų vietų tiek LKL, tiek VTB Vieningoje lygoje. Turime galimybę užbaigti sezoną puikiai, neskaitant gausybės problemų sezono eigoje, tą ir sieksime padaryti. Dauguma žaidėjų yra sulaukę įvairių pasiūlymų, tačiau tikiu, kad žaidėjai neišsiskirstys ir kovosime iki pabaigos. Toks žaidėjų atsidavimas skatina ir mane atiduoti visas jėgas siekiant pergalių.

- Galima teigti, kad finansinės problemos dar labiau suvienijo komandą?
- Nemanau. Neaiškumai dėl algų sukėlė šiokį tokį chaosą, nes užgriuvo daug klausimų iš žiniasklaidos bei daug pasiūlymų persikelti į kitas komandas. Atsirado per daug pašalinių minčių, todėl kartais prarasdavome susikaupimą, užtikrintumą aikštelėje. Kita vertus, išlikę žaidėjai yra nusiteikę kovoti iki pabaigos nepaisant to, kad algų galime ir nebesulaukti. Jei neturėtume finansinių problemų, komandos nebūtų palikę tiek daug krepšininkų ir mes būtume stipresni, todėl tai tikrai neišėjo mums į naudą.

- Kokios ekipos silpnosios vietos dabar ir ką jūs ketinate patobulinti iki svarbiausių šio sezono kovų?

- Pirmiausiai turime pakeisti savo mentalitetą ir būti agresyvesniais. Dažnai mūsų žaidimas priklauso nuo turimos persvaros: jei skirtumas didelis, atleidžiame vadžias leisdami varžovams mus prisivyti. Stipriausios komandos tokių klaidų neatleidžia ir perlaužia rungtynių eigą, nepalikdamos šansų atstatyti pranašumą. Taip pat privalome sumažinti klaidų kiekį, nes neišvengiame vaikiškų klaidų, kurias greičiausiai lemia atsipalaidavimas. Turime būti pasiruošę itin sunkioms dvikovoms ir visiškai susikoncentravę kovai tik dėl pergalės.

- LKL finale susitiksite su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Kas pasikeitė vilniečių žaidime, kai komandos vyriausiuoju treneriu tapo Dirkas Bauermannas?

- Pagrindinis pakitimas – žymiai agresyvesnė gynyba. D.Bauermannas ją akcentuoja žymiai labiau nei buvę šios komandos treneriai. „Lietuvos rytas“ tapo stipresne komanda ir todėl, kad žaidėjai, neturėję progos pasireikšti prie ankstesnių trenerių, dabar iš visų jėgų stengiasi pasirodyti kuo geriau ir įrodyti, kad yra verti daugiau minučių aikštelėje. Komandos žaidimas puolime pasikeitė nežymiai, pagrindinis jų privalumas – individualus žaidėjų meistriškumas. Jie turi puikius gynėjus – Nemanją Nedovičių, Renaldą Seibutį, Janį Blūmą, kurie taškus renka ne tik prasiveržimais, bet ir taikliais tolimais metimais, todėl apsiginti prieš juos yra sudėtinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GVS

GVS portretas
Lryto klanas dare viska ,kad Zalgiriui butu ko blogiau,vyko ir vyksta totalus puolimas pries Zalgiri,A.Saboni per beveik visus klano pavaldzius laikrastelius lryta,15 min.,per internetinius poratalus krepsinis.net ,basket.new,delfi,alfa,sportas.lt ir kitus,per,tv LNK,TV3 ir kitas tv,salin rankas nuo Zalgirio,A.Sabonio.tas kur ismete abonenta d...galejo isokti i vandeni,atsigauti,nuo durnumo vaistu nera.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių