J. Plaza po pergalės: R. Javtoko sugrįžimo laukiu labiau nei Kalėdų

 

Vos prieš parą grįžę iš Milane vykusių Eurolygos rungtynių Kauno „Žalgirio“ krepšininkai turėjo susikaupti ir vėl stoti į kovą VTB Vieningoje lygoje. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai susitiko su Minsko „Tsmoki-Minsk“ ekipa. Kauniečiai sutriuškino Baltarusijos čempionus 81:57 (23:10, 16:21, 16:10, 26:16) ir iškovojo šeštąją pergalę VTB Vieningosios lygos pirmenybėse.

Komentaras. "Žalgirio" treneris Joanas Plaza po mačo sakė: "Šį sezoną mums sunku išlaikyti pergalių alkį. Po kelionės į Milaną ir atgal žaidėjams buvo labai sunku nusiteikti kovai. Leidau daugiau žaisti jaunimui, net ir tiem, kurie klydo. Tačiau tik mokydamiesi iš klaidų galime tobulėti".

Ispanas dar sykį pabrėžė nesiskundžiąs jo auklėtinius persekiojančiomis traumomis, tačiau tikįs, kad jau netrukus žalgiriečių gretos pagausės. Nugaros skausmai vis dar kamuoja Darjušą Lavrinovičių, o Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius jau senokai nerungtyniauja dėl sunkių traumų.

"Labai laukiu R. Javtoko sugrįžimo, net labiau nei Kalėdų. Tikiuosi, kad tai greitai įvyks. Tai būtų geriausia dovana šventėms", - pabrėžė ispanas.

Rezultatyviausi. „Žalgiris“: O.Lafayette‘as 12 (5 rez. perd.), K.Lavrinovičius 12, M.Kuzminskas 11, A.Juškevičius 8 (4 rez. perd.), M.Delašas 8, R.Kaukėnas 7, M.Popovičius 6, P.Jankūnas 4, V.Lipkevičius 4, J.Foote‘as 4 (5 atk. kam.), T.Dardenas 3 (5 atk. kam.), I.Jaaberas 2.

„Tsmoki-Minsk“: A.Pustahvaras 11, A.Kudravtsevas 9, A.Fominas 8 (6atk. kam.), A.Trastsinetski 8.

Mačo eiga

Žalgiriečiai užtikrintai pradėjo dvikovą. Po keturis taškus pelnė Paulius Jankūnas ir Rimantas Kaukėnas, o Mindaugas Kuzminskas įdėjo į krepšį ir po to metimu „ore“ su varžovo pražanga užbaigė idealiai surengtą „Žalgirio“ ataką – 13:6. Į aikštelę žengęs Kšištofas Lavrinovičius iškart pasižymėjo taikliu tritaškiu (16:8). Vėliau R.Kaukėnas įmetė mindamas trijų taškų liniją (18:10). Pirmąjį kėlinį puikiais prasiveržimais baigė Adas Juškevičius ir Vytenis Lipkevičius – 23:10.

Antrojo kėlinio pradžioje spurtą 10:0 vainikavo Marko Popovičiaus tritaškis (26:10). Po to jau svečiai sugebėjo pelnyti 7 taškus be atsako. Po A. Juškevičiaus dviejų rezultatyvių perdavimų K. Lavrinovičius ir Mario Delašas kurį laiką išlaikė dviženklį pranašumą (28:17, 30:19). Po kelių nesėkmingų atakų „Žalgiris“ dar kartą sėkmingai įvykdė naują derinį, kai Oliveris Lafayette‘as pakabino kamuolį M. Kuzminsko dėjimui – 33:23. Už 2 minučių baigiantis atakos laikui K. Lavrinovičius įmetė iš vidutinio nuotolio – 35:26. Per paskutinę antrojo kėlinio minutę A.Juškevičius pataikė tritaškį bei pridėjo baudą ir „Žalgiris“ pirmavo 39:31.

Trečiajame kėlinyje pirmą kartą aikštelėje pasirodė Ibrahimas Jaaberas ir Tremmellas Dardenas. Būtent pastarasis smeigė tritaškį iš kampo ir po to atliko perdavimą K.Lavrinovičiaus metimui iš vidutinio nuotolio – 44:33. Kėlinio viduryje žalgiriečiai rinko taškus tik nuo baudų metimo linijos (48:35), kol galiausiai I .Jaaberas reidu per visą aikštę užbaigė ataką – 50:38. Jį pakeitęs O.Lafayette‘as įmetė tritaškį, bet skirtumas didėjo pamažu, nes žalgiriečiai ne visai taikliai realizuodavo baudų metimus – 55:41.

Per paskutiniąsias 10 minučių „Tsmoki-Minsk“ jėgos galutinai išseko. Ketvirtąjį kėlinį tritaškiais pradėjo M. Popovičius ir O. Lafayette‘as. „Žalgirio“ įžaidėjas pratęsė puikų pasirodymą atlikdamas perdavimą įspūdingam Jeffo Foote‘o dėjimui, įmesdamas dar vieną tritaškį  ir pridėdamas juvelyrinį metimą iš arčiau – 68:45. Kauno ekipos pranašumas dar labiau išaugo po M.Kuzminsko dvitaškio iš po krepšio ir M.Delašo perdavimo greitoje atakoje A. Juškevičiui – 72:45. Rungtynėms artėjant į pabaigą M. Kuzminskas ir V. Lipkevičius sumetė baudas, M. Delašas įšovė tritaškį ir dėjimu po A. Juškevičiaus perdavimo sukėlė ovacijas „Žalgirio“ arenoje – 81:57.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anupras

anupras portretas
Nu ir pasivadino - Tčmoki Minsk :D

juras

juras portretas
tai koks skirtumas, neimanoma buvo iskaityti lentelej.

nigeris

nigeris portretas
Pastarasias pora savaiciu romka nekomentuoja rungtyniu, siaip nepasigedau, bet darosi baisu, kad nebutu tyla pries audra :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių