J. Kloppas prieš dvikovą su „Real“ tryško ironija (komentarai)

Šiandien laukia antrasis Čempionų lygos pusfinalis tarp Dortmundo „Borussia“ ir Madrido „Real“ klubų. Prieš šį mačą „Borussia“ fanai sulaukė nemalonios žinios – lyderis Mario Gotze vasarą persikels į Miuncheno „Bayern“ klubą.

Visgi „Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas, kuris sugebėjo net pajuokauti apie M.Gotze išvykimą, prašo komandos fanų ir toliau nuoširdžiai palaikyti klubą, nes palaikymas šiame mače gali būti labai svarbus.

„Vertinant laiko netinkamumą pranešti apie Mario Gotze išvykimą skalėje nuo 1 iki 10, aš pasirinkčiau 9. Blogesnis variantas galėjo būti, jei apie tai būtų buvę pranešta šiandien vakare. Apie šį pardavimą aš žinojau jau seniai. Man apie tai buvo pranešta kitą dieną po pergalingo mačo su „Malaga“, taigi vieną dieną aš galėjau pasidžiaugti rezultatu, - kalbėjo J.Kloppas.

„Už jį buvo sumokėta išpirkos suma. Prieš metus mes patys sumokėjome 17 milijonų eurų „Gladbach“ klubui už Marco Reusą ir jie tada taip pat nebuvo laimingi. Gotze žino, kad jis klubui turi būti labai dėkingas, bet jau dabar jis nemažai tos skolos yra grąžinęs. Aš kalbėjau su žaidėjais ir visi yra susikaupę mačui, todėl nereikia dėl nieko baimintis“.

„Jei kas nors turi prisiimti kaltę dėl Gotze išvykimo – tai tik aš. Aš negaliu savęs sumažinti 15 centimetrų ir išmokti ispaniškai. Gotze norėjo dirbti su ypatingu treneriu (Pepu Guardiola), o aš tiki-taka paslapčių išmokyti negaliu“, - humoro jausmo neslėpė J.Kloppas.

„Visi turėtų palaikyti mūsų komandą. „Real“ neturi įgauti jokio pranašumo. Jei kas nors nesupranta kiek jėgų ir širdies buvo įdėta į tai, kad dabar būtume čia, jiems geriau nereikėtų atvykti į stadioną. Tie, kurie supranta, ir toliau palaikys mūsų klubą. Manau, kad šiandien palaikymas bus labai svarbus“.

„Real“ klubas gali žaisti įvairiai. Su „Manchester United“ jie kamuolį valdė 68 procentus laiko, taigi jie gali žaisti panašiai kaip „Barcelona“. „Real“ yra vienas geriausių klubų ir jis gali žaisti visais stiliais. Tačiau tą sugebame ir mes. Kokį stilių pasirinksime – jūs pamatysite šiandien“, - užbaigė J.Kloppas.

Marco Reusas prieš artėjantį mačą yra nusiteikęs optimistiškai. Puolėjas tiki savo klubo šansais įveikti „Real“ ekipą.

„Esu nusiteikęs optimistiškai ir jaučiuosi tikrai pozityviai. Laimėjome paskutinius žaistus keturis mačus ir taip pat dar nepralaimėjome Čempionų lygoje. Taigi, jokių abejonių dėl „Borussia“ nėra ir tikrai nereikia galvoti, kad mūsų sėkmės istorija baigsis. Žinoma, mes tikrai gerbiame „Real“ klubą – tai puikus klubas“, - kalbėjo M.Reusas.

„Žaisti Čempionų lygos finale yra mūsų svajonė. Apie tai svajojau nuo vaikystės. Būdamas mažas stebėdavau finalus ir jie būdavo nuostabūs. Žaisti pusfinalyje su „Real“ taip pat yra svajonė. Šiame mače daug kas priklausys kaip jausis patys žaidėjai. Niekada nežinosi kaip jausis tą dieną. Tikiuosi, kad mes neapvilsime savo fanų. „Iduna Park“ stadione atmosfera bus nuostabi“, - tęsė puolėjas.

M.Reusas prakalbo ir apie savo draugą nacionalinėje rinktinėje Mesutą Ozilą, su kuriuo dabar jis žais skirtinguose frontuose.

„Taip, man Ozilas yra vienas geriausių žaidėjų pasaulyje. Jis pradžiugina savo fanus nuostabiais judesiais ir idėjomis. Aš jį puikiai pažįstu – jis linksmas vyrukas. Man patinka žaisti kartu su juo“, - užbaigė M.Reusas.

Tuo metu „Real“ ekipos treneris Jose Mourinho nenuvertina „Borussia“ ekipos ir mano, kad klubų šansai yra lygūs. Visgi portugalas pripažįsta, kad jis sieks laimėti Čempionų lygą.

„Pusfinalyje dažniausiai žaidžia keturios komandos iš šešių, kurių visi ir tikėjosi. Kartais į pusfinalį patenka komanda, kuri pateikė staigmeną, tačiau šį kartą taip tikrai nėra. Spėčiau, kad „Borussia“ turi 25 procentų tikimybę laimėti finalą, tokią tikimybę turime ir mes“, - kalbėjo J.Mourinho.

„Grupių etape prieš „Borussia“ mes praleidome keturis įvarčius ir jie visi buvo po mūsų klaidų. Jei „Borussia“ mums dar kartą įmuš įvarčių, tikiuosi, kad tai bus nuostabūs, neatremiami smūgiai, o ne mūsų klaidos. Žinoma, kad mes tikimės nepraleisti įvarčių“.

„Gerai Jurgeno Kloppo nežinau, bet jis atrodo autentiškas. Kai išgirdau, kad jis negalvos apie „Real“ žaidimo stilių ir susitelks tik į savo komandos, tikiu tuo ir manau, kad jie žais atakuojantį futbolą. Tikrai nejaučiu jokio spaudimo ir tikrai nebijau. Mes norime laimėti ir atiduosime visas jėgas“.

„Tikiuosi, kad mano komandai pavyks įrodyti savo pranašumą. Visi mano žaidėjai yra nuostabūs ir yra verti laimėti Čempionų lygą. Kai aš atvykau į šį klubą, jis jau buvo sėkmingas, bet mes nebuvome pačios geriausios formos. „Real“ yra vienas iš tokių klubų, kuriems antra vieta nereiškia nieko – taigi turime pasiekti finalą ir jį laimėti“, - užbaigė J.Mourinho.

Mesutas Ozilas tikisi, kad trečiasis kartas „Real“ klubui nemeluos ir jie pateks į Čempionų lygos finalą. M.Ozilui šiandien teks žaisti prieš daug savo draugų iš Vokietijos rinktinės.

„Žinoma, man tai bus ypatingas jausmas, kadangi žaisiu prieš savo draugus iš Vokietijos rinktinės. Tačiau dar ypatingiau yra žaisti už „Real“ klubą. Su šiuo klubu esu jau tris metus ir jau trečią kartą mes patekome į pusfinalį. Dabar svarbiausia atiduoti visas jėgas ir patekti į finalą“. – kalbėjo M.Ozilas.

„Ar tai mano geriausias sezonas? Esu laimingas, kad mušu įvarčius ir esu patenkintas savo sportine forma. Visgi svarbiausia yra tai, kad funkcionuojame kaip tikra komanda. Man svarbiausia, kad žaistume kaip komanda, mano įvarčiai nėra tokie svarbūs“, - užbaigė vokietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių