Italijos grandų akistata: „Juventus“ - „Milan“

Sekmadienį vakare Italijoje susikaus turbūt du stipriausi šalies klubai – Turino „Juventus“ ir „Milan“ ekipa. Šių gigantų dvikova užbaigs 33 „Serie A“ turą. Po jo paaiškės ar „Juventus“ klubui pavyks pagerinti savo lyderio pozicijas, o gal „Milan“ priartės prie antrosios vietos.

  • Turnyras: Italijos „Serie A“ lyga (33 turas)
  • Stadionas: „Juventus Stadium“ (Turinas, Italija)
  • Teisėjas: Luca Banti
  • Data: 2013 m. balandžio 21 d.
  • Laikas: 21:45 val.

.

Italijos čempionai „Juventus“ ir šiame sezone sėkmingai keliauja link Italijos čempionų titulo. „Juventus“ po 32 turų turi 74 taškus ir net 11 taškų lenkia antroje vietoje esantį „Napoli“. Jei „Juventus“ iškovos pergalę ir šiandien vakare, tai bus labai rimtas žingsnis link antrojo Italijos lygos titulo iš eilės.

Italijoje „Juventus“ žaidžia labai gerai. Klubas paskutinį kartą pralaimėjimą patyrė vasario 16 dieną kai 0-1 svečiuose pralaimėjo „Roma“ ekipai. Nuo to laiko „Juventus“ šventė 6 pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis (su „Napoli“ 1-1). Paskutiniame savo mače „Juventus“ svečiuose 2-0 palaužė Mariaus Stankevičiaus atstovaujama Romos „Lazio“ klubą.

„Juventus“ visą savo dėmesį gali skirti būtent tik „Serie A“ lygai, kadangi iš kitų turnyrų klubas jau iškrito. Čempionų lygoje „Juventus“ neprilygo Miuncheno „Bayern“ klubui ir pralaimėjęs abi rungtynes „Juventus“ ČL paliko po ketvirtfinalių. Italijos taurę „Senoji Senjora“ paliko po pusfinalio, kuriame bendru rezultatu 2-3 nusileido Romos „Lazio“ ekipai.

Tačiau, kaip ir minėjome, nacionaliniame fronte „Juventus“ išsiskiria stabiliu žaidimu. Vos keturis kartus pralaimėjimą patyrusi ekipa visada galvoja tik apie pergales ir „Milan“ komandai reikės labai pasistengti, kad jie sugebėtų palaužti „Juventus“ klubą

* Rezultatai surašyti nuo seniausio iki naujausio.

Prognozuojama startinė sudėtis:

  • Buffon
  • Barzagli – Bonucci – Peluso
  • Lichtsteiner – Vidal – Pirlo – Pogba – Asamoah
  • Marchisio
  • Vučinič

Komandos naujienos: „Juventus“ šiame mače versis be Nicolaso Anelka. Klubui nepadės ir puolėjas Sebastianas Giovinco bei krašto saugas Simone Pepe, tačiau komandos gynėjas Giorgio Chiellini pasveiko ir yra įtrauktas į sudėtį.

 

.Blankiai sezoną pradėjęs „Milan“ klubas atsigavo jam įpusėjus ir Massimiliano Allegri auklėtiniai po truputį pradėjo kilti į turnyrinės lentelės viršų. Šiuo metu „Milan“ su 59 taškais užima trečią vietą ir nuo „Napoli“ Milano miesto komandą skiria keturi taškai.

„Milan“ ne kartą teigė, kad šio sezono tikslas klubui yra antroji „Serie A“ lygos vieta, todėl pergalė prieš „Juventus“ būtų labai rimta paraiška tam. Visgi Turine „Milan“ žaisti bus tikrai sunku ir klubui reikėtų sužaisti idealiai.

Savo visą dėmesį „Milan“ ir gali sutelkti į „Serie A“ lygą, kadangi iš Čempionų lygos juos išmetė „Barcelona“, o Italijos taurę „Milan“ paliko pralaimėjęs ketvirtfinalį būtent „Juventus“ klubui. Taigi „Milan“ gali siekti saldaus keršto.

Tačiau paskutiniuose mačuose „Milan“ nesugebėjo iškovoti pergalės. Dvi paskutinės rungtynės pasibaigė lygiosiomis (su „Napoli“ ir „Fiorentina). Suprastėję komandos rezultatai prasidėjo po to kai diskvalifikuotas buvo Mario Balotelli, kuris negalės žaisti ir šio vakaro mače.

* Rezultatai surašyti nuo seniausio iki naujausio.

Prognozuojama startinė sudėtis:

  • Abbiati
  • De Sciglio – Zapata – Mexes – Constant
  • Ambrosini – Montolivo – Muntari
  • Niang – Pazzini – El Shaarawy

Komandos naujienos: „Milan“ klube tikrai neišvysime saugo Nigelio de Jongo, kuris vis dar gydosi Achilo sausgyslės traumą. Tuo metu Mathieu Flamini šioms rungtynėms yra diskvalifikuotas, nes mače su „Napoli“ gavo raudoną kortelę. Jau minėjome, kad M.Balotelli taip pat yra suspenduotas. Nors puolėjo trijų rungtynių diskvalifikacija neseniai buvo sumažinta iki dviejų mačų, tačiau rungtynes su „Juventus“ jis dar turės praleisti.


Paskutinių trijų sezonų tarpusavio rezultatai:

.

Šiame sezone klubai susitiko jau du kartus. Lygoje „Milan“ namuose 1-0 palaužė „Juventus“ ekipą, o Italijos taurėje „Juventus“ 2-1 įveikė klubą iš Milano.

Įdomūs faktai:

- „Juventus“ laimėjo paskutinius penkis „Serie A“ mačus, o „Milan“ nepralaimėjo savo septynių mačų žaistų išvykose.

- Prastai sezoną pradėjęs „Milan“ po Kalėdų atsigavo ir nepralaimi jau 14 rungtynių iš eilės.

- „Milan“ klubo puolėjas Stephanas El Shaarawy yra įmušęs 16 įvarčių šiame sezone, tačiau jaunasis puolėjas per paskutines 14 lygos rungtynių pelnė vos 2 įvarčius.

- „Juventus“ paskutinį kartą „Milan“ lygoje įveikė 2011 metų spalio mėnesį. Tada pergalę klubui išplėšė du Claudio Marchisio įvarčiai.


Šiame straipsnyje: milanJuventusItalijaSerie A

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių