Italija ir Naujoji Zelandija mačą baigė lygiosiomis

Viena didžiausių sensacijų: pasaulio čempionų titulą ginanti italų komanda nesugebėjo įveikti Naujosios Zelandijos vienuolikės. F grupės rungtynės baigėsi italams garbės nedarančiu rezultatu 1:1.

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykstančiose planetos futbolo pirmenybėse autsaideriais laikyti Naujosios Zelandijos futbolininkai įrodė, kad yra kietas riešutėlis ir kad pergalė prieš slovakus nebuvo tik atsitiktinumas.

Nors Marcello Lippi auklėtiniai kontroliavo kamuolį ir kelis kartus pavojingai iš toli smūgiavo į zelandų vartus, kamuolys praskriedavo pro juos. Futbolo aistruolių nuostabai italams nepavyko sukurti rezultatyvių atakų. Pasiekę baudos aikštelę italai nesugebėdavo pavojingai pulti ir atrodė toli gražu ne kaip pasaulio čempionai.

Nors mačas prasidėjo aktyvesniais italų veiksmais, netikėtai pirmieji pasižymėjo Naujosios Zelandijos futbolininkai. Po baudos smūgio suklydo pasaulio čempionų kapitonas Fabio Cannavaro, neišmušęs kamuolio, ir tuo 7-ą rungtynių minutę pasinaudojo Shane'as Smeltzas.

Italams neliko nieko kito kaip tik įnirtingai vytis varžovus. Italų pastangos pasiteisino 29-ą mačo minutę, kai Naujosios Zelandijos rinktinės baudos aikštelėje Tommy Smithas neleistinai sustabdė Daniele De Rossi. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo Vincenzo Iaquinta.

Rezultatas tapo lygus – 1:1. Jo pakeisti nei vienai komandai nepasisekė iki pat rungtynių galo. Pasaulio čempionams italams tai tarsi smūgis žemiau juostos: jau antras iš eilės rungtynes jie nesugeba įrodyti savo pranašumo ir jas baigia lygiosiomis.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių