Įspūdinga pergalė: lietuvės Europos čempionate nokautavo Rusiją

Lenkijoje tęsiasi 2011-ųjų metų Europos moterų krepšinio čempionato finalinis etapas. Antrąją varžybų dieną Lietuvos rinktinė susitiko su pagrindine čempionato favorite Rusijos ekipa.

Mūsiškės padovanojo puikią pergalę ir nugalėjo savo varžoves 76:64. Po dviejų varžybų dienų mūsiškės yra A grupės lyderės, o rytoj paskutiniame mače susitiks su abu pralaimėjimus patyrusiomis slovakėmis.

Šių rungtynių baigtis didelės reikšmės neturės. Po įspūdingos pergalės lietuvės užsitikrino A grupėje pirmąją vietą.

Vakar abi komandos pirmenybes pradėjo pergalėmis. Algirdo Paulausko auklėtinės pirmosiose rungtynėse 64:58 įveikė turkes, o rusės tik po labai atkaklios kovos 68:66 palaužė Slovakiją.

Šiandien vykusiose kitose grupės rungtynėse Turkija 76:60 įveikė Slovakiją.

Lietuvės rungtynes pradėjo tokiu penketuku: M.Sauliūtė, A.Bimbaitė, S.Linkevičienė, A.Abromaitė ir G.Petronytė.

Rusijos penketukas: O.Artiošina, I.Korstin, S.Abrasimova,  T.Vidmer ir M.Stepanova.

Dvikovą sėkmingiau pradėjo rusės. Po I.Korstin taiklaus metimo ir O.Artiošinos tritaškio - 5:0. Į tai Sandra Linkevičienė atsakė taikliu tolimu metimu, tačiau netrukus kitoje aikštės pusėje iš po keprio taikliai metė T.Vidmer - 7:3.

Po keitimo aikštėje pasirodžiusi Eglė Šulčiūtė pelnė septynis taškus iš eilės ir išvedė lietuves į priekį - 10:9.

Po pirmo kėlinio - lygi kova: 16:16.

Antrąjį ketvirtį dviem taškais su pražanga pradėjo Aušra Bimbaitė, tačiau į tai M.Stepanova atsakė metimu iš po krepšio (19:18).

Lietuvėms persvarą pavyko išsaugoti iki 18 minutės, kol taikliai iš vidutinio nuotolio atakavo Marina Kuzina. Rusės išsiveržė į priekį 32:28.

Per pirmąją rungtynių pusę lietuvėms niekaip nepavyko sustabdyti varžovių komandos aukštaūgių. Rusės po lietuvių krepšiu atkovojo daugiau kamuolių nei po savuoju ir tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl mūsiškėms teko vytis savo priešininkes.

Po pirmojo kėlinio rusės priekyje - 35:30.

Pirmosios rungtynių pusės akcentai: rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė E.Šulčiūtė (11 taškų), A.Bimbaitė (10) ir S.Linkevičienė (9). Lietuvos komandoje taškus pelnė tik šios trys krepšininkės. Rusijos komandoje išsiskyrė M.Kuzina (8), M.Stepanova (7), O.Artiošina ir L.Sapova (po 5). Per pirmuosius du kėlinius po tris asmenines pražangas surinko A.Bimbaitė ir V.Sipavičiūtė. Rusijos aukštaūgė M.Stepanova jau iki pertraukos spėjo atkovoti 8 kamuolius. Rusės po lietuvių krepšiu iš viso sugriebė net 14 kamuolių.

Trečiąjį kėlinį geriau pradėjo lietuvės. Po Giedrės Paugaitės ir Agnės Abromaitės reidų bei dviejų Rimos Valentienės tritaškių lietuvės išsiveržė į priekį 38:37.

Po dviejų E.Šulčiūtės tritaškių lietuvės įgijo rekordinę persvarą 53:45.

Trečią kėlinį lietuvės laimėjo 26:17 ir prieš paskutinį ketvirtį turėjo 4 taškų persvarą 56:52.

Ketvirtajame kelinyje rusės vijosi lietuvaites, tačiau mūsiškės lemiamais epizodais žaidė šaltakraujiškai. Tuo tarpu Rusijos rinktinės žvaigždės atrodė blankiai ir labai pasimetę.

Lietuvės nepabūgo autoritetingų priešininkių ir nokautavo šio Europos čempionato favoritę Rusiją 76:64.

Rezultatyviausios žaidėjos:

Lietuva: E.Šulčiūtė ir A.Bimbaitė - po 20 taškų, S.Linkevičienė 19, R.Valentienė 6, M.Solopova 4, A.Abromaitė 3, G.Petronytė ir G.Paugaitė po 2.

Rusija: M.Stepanova 17, O.Artiošina 12, L.Sapova 10, M.Kuzina 8, T.Vidmer 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Saunuoles! Jei taip toliau zais iki finalo nueis.Sekmes!

rasa

rasa portretas
valio,valio ,valio sveikinu,sekmes.aciu.

vidaslt

vidaslt portretas
saunuoles.valiooooooooo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių