Ispanų „Sevilla“ sulaukė M.Stankevičiaus (papildyta 14 val.)

Marius Stankevičius iš Italijos keliasi į Ispaniją - geriausią Lietuvos 2008-ųjų ir 2009-ųjų futbolininką pakvietė „Sevilla“ klubas.

„Ankstų trečiadienio rytą lietuvis atskrido į Seviliją. Pirmiausia žaidėją patikrins gydytojai, po to su juo bus pasirašyta sutartis. Derybos su italų „Sampdoria“ buvo sėkmingos“, - pranešė Andalūzijos dienraščio „Diario de Sevilla“ portalas.

M.Stankevičius antradienį nedalyvavo Genujos „Sampdoria“ treniruotėje, bet buvo užsukęs į komandos bazę pasiimti kai kurių asmeninių daiktų. „Arrivederci a tutti. Vado via in Spagna!“, - atsisveikino su bičiuliais žaidėjas. 

„Diario de Sevilla“ teigė, kad „Sampdoria“ išnuomoja M.Stankevičių „Sevilla“ klubui už 500 tūkstančių eurų iki sezono pabaigos. Jei futbolininkas sėkmingai įsitvirtins ispanų ekipoje, su juo gali būti pasirašytas ilgalaikis kontraktas.

Genujos klubo direktorius Giuseppe Marotta pareiškė, kad lietuvio kaina - ne mažiau 3 milijonų JAV dolerių (kitų šaltinių duomenimis - 3 mln. eurų).  

Lietuvos rinktinės gynėjas pakeis „Sevilla“ gynėją Sergio Sanchezą, kuriam diagnozuoti širdies veiklos sutrikimai.

„M.Stankevičius - labai patyręs žaidėjas. Jis išsiskiria gera fizine forma, stipriais smūgiais, mėgsta dalyvauti atakose, nors kartais neišvengia banalių, bet grubių pražangų“, - charakterizavo lietuvį „Diario de Sevilla“.

„M.Stankevičius sustiprins dešinįjį kraštą, - paskelbė oficiali „Sevilla“ klubo svetainė internete. - Jis taip pat gali žaisti aikštės viduryje, taip pat užtikrintai kovoja ore ir sugeba stebėtinai toli išmesti kamuolį iš užribio.“

Šiuo metu Ispanijos „Primera division“ čempionate „Sevilla“ užima 5-ąją vietą (9 pergalės, 3 lygiosios, 4 pralaimėjimai). Ekipos garsenybės - brazilai Luisas Fabiano ir Adriano, Fredericas Kanoute iš Malio, serbas Ivica Dragutinovičius, prancūzai Julienas Escude'as ir Sebastienas Squillacis. Komandos vyriausiasis treneris - Manuelis Jimenezas, buvęs Ispanijos nacionalinės rinktinės žaidėjas.

„Aš jį įsidėmėjau per „Sevilla” dvikovas su „Sampdoria”. M.Stankevičius - universalus žaidėjas, jis turėtų tikti mūsų komandai”, - sakė M.Jimenezas.

Antradienį "Sevilla" vienuolikė pirmosiose Ispanijos futbolo taurės turnyro (Copa del Rey) aštuntfinalio rungtynėse svečiuose 2:1 (0:0) įveikė "Primera division" lyderę, šalies čempionę bei taurės savininkę "Barcelona" ekipą. Po įvartį nugalėtojams pelnė Diego Capelis (60 min.) ir Alvaro Negredo (75 min.), o "Barcelona" gretose pasižymėjo Zlatanas Ibrahimovičius (74 min.). Atsakomosios rungtynės Sevilijoje bus žaidžiamos sausio 13-ąją.


Šiame straipsnyje: StankevičiusSampdoriaSevilla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių