Ispanija: ta nelemta „rusiška ruletė“

Ispanija apsunkino savo galimybes iškovoti pasaulio taurę, prarasdama 18 taškų pranašumą prieš Lietuvos rinktinę trečiajame rungtynių ketvirtyje (61:43, 26-ą rungtynių minutę) ir  pralaimėjusi varžybas rezultatu 73:76. 

Paskutinėmis rungtynių minutėmis žaidimas buvo panašus į „rusišką ruletę“, pripažįsta Ispanijos žiniasklaida. 

Šiai komandai pralaimėti buvo pernelyg rizikinga, tačiau kuo toliau, tuo labiau būtina kovoti iki paskutinės sekundės.

S.Scariolo žaidimui itin svarbus buvo rezultatas, kuris galbūt buvo perdaug sureikšmintas. Gynybos, išskyrus atkovojus kamuolį rezultatyviai užbaigtas atakas, nepakako. Kaip sustabdyti puolančius Lietuvos žaidėjus taip pat neišsiaiškinta.

Ispanijos komandai taip pat nepavyko sėkmigai užbaigti atakas iš vidutinio nuotolio ir tolimus metimus. Tačiau iš tritaškio įmesti pavyko – po vieną pelnė Raulis Lopezas ir Rudy Fernandezas, du tritaškius pataikė Jorge Garbajosas. Pliūpsnis geros gynybos, rezultatyvios atakos ir sukauptų  taškų kraitis – 22 prieš 11.

Lietuva sureagavo

Antrosios dešimt minučių išsiskyrė radikaliai, nes lietuviai stengėsi įmesti ir sugriežtino gynybą po savuoju krepšiu. 

Ispanijos treneris aikštelėje ėmėsi permainų, tačiau priešininkus turėjo sustabdyti kurkas anksčiau, o ne kai rezultatas per dvi minutes tapo 0:8, kadangi Lietuva  pavojingai ėmė artėti rezultatu 26:19 jau 13-ą žaidimo minutę.

Į ilgąją pertrauką žaidėjai išsiskirstė, kai rezultatas buvo 43:35.

Jorge Garbajosa atliko didžiulį žygdarbį gindamasis nuo L. Kleizos, ir raudonųjų komanda 26-ą rungtynių minutę įgijo 18 taškų pranašumą – 61:43.

Ispanai priešinosi kaip įmanydami, kad nuo tritaškio linijos atitrauktų L. Kleizą. Sergio Llullas pelnė dar vieną tritaškį raudonajai komandai. 


Per brangus praradimas

Tačiau bloga pranašystė vėl pasikartojo – 2 minutės – ir vėl 0:6. Ne taip blogai, bet rezultatas jau  64:53, dar 4,5 minutės – ir net 10 vien lietuvių pelnytų taškų. Rezultatas 64:63. Signalas Ispanijos komandai.

Apimta ekstazės ketvirtojo kėlinio viduryje Lietuva išlygina rezultatą - 66:66. Tuo tarpu Ispanijos komanda iššvaisto 18 taškų vos per devynias žaidimo minutes. Nors komandos turi po lygiai taškų, tačiau Ispanijai tai – pražūtis. Rungtynių atkarpa pralaimėta rezultatu 5:23. 

Po to žaidimas rėmėsi vien pavojinga „rusiška rulete“... Pralaimėta.


Šiame straipsnyje: paspo

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių