Ispanai sužlugdė auksinę J.Kazlausko svajonę

Ispanijos rinktinė galingu žingsniu žengia link pirmojo Europos čempionato aukso. Nuo pirmenybių vidurio įsibėgėję pasaulio čempionai pusfinalyje volu pervažiavo Jono Kazlausko treniruojamus graikus.

Visais aspektais varžovus pranokę ispanai šventė pergalę 82:64 (26:21, 23:19, 15:11, 18:13).

Ispanams taškus pelnė 10 žaidėjų, o dviženklę ribą peržengė tik Pau Gasolis (18) ir Rudy Fernandezas (14). Graikų gretose išsiskyrė Giannis Bourousis (11) ir Nickas Calathesas (10).

J.Kazlauskui čempionatas taip pat nesibaigė. Lietuvos treneris dar turi galimybę iškovoti bronzos medalius.

Savo varžovus graikai sužinos po antrojo pusfinalio tarp Slovėnijos ir Serbijos.

MVP. P.Gasolis neslepia - į Lenkiją jis atvažiavo pasiimti aukso. Prie medalio ispanų žvaigždė greičiausiai pridės ir naudingiausio pirmenybių žaidėjo titulą. Šį vakarą jis vėl davė toną ispanų žaidimui. P.Gasolis vos per 21 min. pelnė 18 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o per lemiamą ketvirtį jau galėjo nuo suolo stebėti, kaip komandos draugai tvarkosi su varžovais.

Siesta. Kai Carlosas Cabezasas pataikė antrą savo tritaškį ir ispanų persvara pasiekė 20 taškų (71:51), ispanų sirgaliai pradėjo švęsti pergalę. Iki rungtynių pabaigos buvo likusios daugiau nei 8 minutės, tačiau pirmasis finalo dalyvis jau buvo aiškus. 36 min. baltą rankšluostį metė ir J.Kazlauskas, metęs į aikštę savo atsarginius krepšininkus.

Spurtas. Ispanai po pertraukos liko ištikimi tradicijai smogti varžovams kėlinių pradžioje. Trečią ketvirtį pasaulio čempionai pradėjo šuoliu 9:2, įgijo 16 taškų pranašumą (58:42), o kartu ir galutinai perėmė rungtynių kontrolę.

Nuovargis. J.Kazlauskas dar po ketvirtfinalio skundėsi nesąžininga varžybų sistema. Ispanai turėjo visa diena daugiau poilsio už graikus, ir tai matėsi aikštėje. Graikai padarė net 20 klaidų. 6 kartus suklydo išvakarėse 41 minutę graikus į priekį vedęs Vassilis Spanoulis. 

Stabilumas. Ispanai norėjo nuo pat antro kėlinio pradžios išspręsti visus reikalus ir neleido graikams 4 min. pelnyti taškų, tačiau vėliau J.Kazlausko auklėtiniams didžiulėmis valios pastangomis pavyko stabilizuoti padėtį. Prieš didžiąją pertrauką švieslentė rodė 49:40 ispanų naudai.

Veiksmai. Kai antro kėlinio pabaigoje atmosfera įkaito iki maksimumo, teisėjams teko imtis griežtesnių priemonių - po techninę pražangą gavo ispanų atsarginių suolas ir graikų vidurio puolėjas G.Bourousis.

Atradimas. Kai išvargusiems lyderiams pirmo kėlinio pabaigoje ėmė stigti oro, o ispanai pavojingai nutolo (24:16), graikams stabilizuoti padėtį padėjo Giorgios Printezis, pelnęs penkis taškus iš eilės.

Planas. Sergio Scariolo buvo priverstas jau 6 min. ant suolo sodinti Ricky Rubio ir leisti į aikštę mažai čempionate rungtyniaujantį C.Cabezasą. Graikai specialiai palikdavo ispanų talentą visiškai laisvą, bet šis du kartus prašovė iš tolimesnių distancijų, o dar kelis sykius nesiryžo metimams.

Priekaištai. J.Kazlauskas pirmajame kėlinyje buvo labai nepatenkintas teisėjų darbu. Lietuvį supykdė, kad skirtingai buvo traktuojami gana panašūs epizodai po abiem krepšiais. Tiesa, J.Kazlauskas neperžengė ribų - arbitrai tik paaiškino savo sprendimus, bet techninės pražangos neskyrė.

Žiūrovas. Antro kėlinio viduryje tribūnose su savo palyda Allenas Iversonas. Buvęs NBA lygos naudingiausias krepšininkas į Katovicus atvyko dalyvauti padodomajame "Reebok" kompanijos renginyje. Per pertrauką NBA žvaigždę apspito šimtai gerbėjų.

Dublis 2. Šios komandos tarpusavyje kovojo ir praėjusio Europos čempionato pusfinalyje. Tuomet Madride stipresni buvo ispanai 82:77. Į Lenkiją ispanai atsivežė 8 tuometinės rinktinės žaidėjus, graikai - vos tris.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kris

Kris portretas
ikrai gaila kad Graikai praloseT

mika

mika portretas
gaila gaila

vardenis

vardenis portretas
žinoma, gaila, bet ar ne daug pasiekė J.Kazlausko komanda? Tas ne kareivis, kuris generolu nenori būti, todėl tokiai jaunai komandai viskas prieš akis (jei treneriu bus Kazlauskas). Galima tik pasveikinti. Labiausiai mums turėtų rūpėti mūsų komandos, žaidėjai ir, svarbiausiai, trenerių parinkimas ar išrinkimas, čia tai jau kaip LKF pasakys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių