Ispanai prarado pasaulio čempionų titulą

Pasaulio vyrų krepšinio čempionate Turkijoje trečiadienį prasidėjo ketvirtfinalių kovos. Pirmąja šio etapo auka tapo titulą praradę Ispanijos krepšininkai.

Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Serbijos rinktinė po dramatiškos ir permainingos kovos 92:89 (27:23, 22:18, 18:23, 25:25) palaužė pasaulio čempionų titulą praradusius ispanus ir pateko į pusfinalį.

Rungtynės visas 40 min. vyko lygiai, tačiau serbai dažniau buvo keliais taškais priekyje. Jų pergalę lėmė taiklūs tolimi metimai, kurių serbai iš viso pataikė 15 iš 30. Svarbiausią mačo tritaškį, likus trims sekundėms iki jo pabaigos, pataikė Milošas Teodosičius. Tai buvo tik antrasis sėkmingas jo tolimas metimas iš aštuonių bandymų.

Pusfinalyje Europos vicečempionai serbai kovos su Slovėnijos – Turkijos poros nugalėtojais. Jų dvikova prasidės trečiadienį 21 val. Ketvirtadienį kausis likusios dvi ketvirtfinalio poros: JAV – Rusija ir Lietuva – Argentina.

Serbijos komandai daugiausia taškų pelnė: Novija Veličkovičius ir Marko Keseljis - po 17, Duško.Savanovičius 15, Nemanja Bjelica 14, Nenadas Krstičius 13 (9 atkovoti kamuoliai), M.Teodosičius 12.

Ispanijos rinktinei: Juanas Carlosas Navarro 27 (4/7 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), Jorge Garbajosa 18 (4/6 tritaškių), Rudy Fernandezas 15, Marcas Gasolis 13.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių