Išaušo didžioji diena: „Manchester United“ - „Real“ (išsami apžvalga)

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje bus žaidžiamos finalo vertos rungtynės tarp dviejų Anglijos ir Ispanijos futbolo grandų – „Manchester United“ bei Madrido „Real“klubų, kurių pirmoji aštuntfinalio etapo dvikova Madride baigėsi lygiosiomis 1-1.

Viena dramatiškiausių lenktynių dėl Anglijos čempionų titulo per visą istoriją – taip būtų galima apibūdinti „Manchester United“ ir „Manchester City“ klubų dvikovą dėl „Premier“ lygos aukso praėjusį sezoną. Dėl prastesnio išvykos įvarčių santykio „miestiečiams“ kovą dėl trofėjaus pralaimėję „raudonieji velniai“ šiemet lygoje žaidžia žymiai geriau ir, įsitaisę pirmoje vietoje, artimiausią persekiotoją lenkia 12 taškų.

Kituose šalies turnyruose situacija – įvairi. Anglijos FA taurėje mančesteriečiai yra nukeliavę iki ketvirtfinalio, kur laukia dvikovos su Londono „Chelsea“ ateinantį savaitgalį, tuo tarpu su Anglijos lygos taure („Capital One Cup“) teko atsisveikinti aštuntfinalyje, kai dramatiškose rungtynėse prieš tą patį „Chelsea“ tik po pratęsimo buvo pralaimėta rezultatu 4-5.

Praėjusį sezoną „United“ nesugebėjo įveikti Čempionų lygos grupės etapo, nors prieš tai per tris metus net dukart žaidė finale. Šįmet grupių etapas – įveiktas, bet ar „velniai“ pakankamai stiprūs vėl nužygiuoti iki finalo? Grupių etape mančesteriečiai žaidė puikiai, kol užsitikrino vietą aštuntfinalyje, o tada sekė du pralaimėjimai, bet galiausiai „United“ grupėje vis vien liko pirmi.

Nors „raudonieji velniai“ ir demonstruoja geresnius rezultatus savo čempionate negu „Real“ futbolininkai savajame, atsakomosios rungtynės namuose bus ne ką lengvesnės negu išvykoje. Visgi, „Man United“ klubas turi kozirius savo rankose, nes norint patekti į kitą etapą jiems užtektų ir nulinių lygiųjų.

Komandos naujienos: Pirmosiose rungtynėse prieš „Real“ puikiai gynęsis Philas Jonesas veikiausiai nerungtyniaus dėl traumos, tuo tarpu saugas Tomas Cleverley, manoma, turėtų išbėgti į aikštę. Savaitgalį nežaidęs Rio Ferdinandas antradienį jau turėtų pasirodyti aikštėje, tačiau Nemanja Vidičius nežais.


Ispanijos sostinės klubas praėjusį sezoną triumfavo šalies pirmenybėse, taip nutraukdamas tris metus iš eilės trukusį aršiausių savo varžovų – „Barcelona“ klubo – dominavimą, bet vargu ar madridiečiams šiemet pavyks apginti čempionų titulą, mat po 26 turų jie rikiuojasi trečioje „La Liga“ vietoje, o nuo pirmenybių lyderių katalonų atsilieka 13 taškų.

Kitame Ispanijos turnyre – Karaliaus taurėje („Copa del Rey“) – „Real“ ekipai kol kas sekasi tiesiog puikiai. „Karališkasis“ klubas praėjusią savaitę išvykoje 3-1 įveikė „Barcelona“ ekipą ir bendru rezultatu 4-2 laimėjęs pusfinalio dvikovą pateko į čempionato finalą, kuriame gegužės mėnesį susikaus Madrido „Atletico“ komanda.

„Real“ klubo žygis praėjusiame Čempionų lygos sezone baigėsi vos per plauką nuo finalo, kai pusfinalyje, po vienuolikos metrų baudinių serijos, teko pripažinti Miuncheno „Bayern“ pranašumą. Šiųmetinis „Real“ ekipos kelias nėra rožėmis klotas – grupės etape jie rungėsi „mirtininkų“ grupėje ir, surinkę 11 taškų, finišavo antroje vietoje.

Vienas daugiausiai dėmesio prieš šias rungtynes sulaukiančių žmonių, be jokios abejonės, yra „Real“ komandos lyderis Cristiano Ronaldo. Portugalijos rinktinės narys 2009 metais į Madridą atvyko būtent iš „Manchester United“ klubo už rekordišką 94 milijonų eurų išpirką, todėl „velnių“ sirgaliai nekantrauja antradienio vakarą vėl išvysti portugalą Mančesteryje.

Komandos naujienos: Pagrindinis komandos vartininkas Ikeras Casillasas išsigydė pusantro mėnesio kankinusią nugaros traumą, tačiau vargu ar bus pasiruošęs mačui prieš „Man United“. Po traumos taip pat grįžta ir Marcelo, kurio šansai pasirodyti aikštėje yra 50/50.


 

Cristiano Ronaldo (kairėje) ir Wayne‘as Rooney (dešinėje)

Visi tarpusavio rezultatai:

Data Klubas Rez. Klubas
2013 m. vasario 13 d. Real Madrid 1 - 1 Manchester United
2003 m. balandžio 23 d. Manchester United 4 - 3 Real Madrid
2003 m. balandžio 8 d. Real Madrid 3 - 1 Manchester United
2000 m. balandžio 19 d. Manchester United 2 - 3 Real Madrid
2000 m. balandžio 4 d. Real Madrid 0 - 0 Manchester United
1968 m. gegužės 15 d. Real Madrid 3 - 3 Manchester United
1968 m. balandžio 24 d. Manchester United 1 - 0 Real Madrid
1957 m. balandžio 25 d. Manchester United 2 - 2 Real Madrid
1957 m. balandžio 11 d. Real Madrid 3 - 1 Manchester United

Įdomūs faktai:

- „Manchester United“ klubas savo aikštėje Čempionų lygoje yra pralaimėjęs tik dviems Ispanijos ekipoms: 2-3 prieš Madrido „Real“ (2003 m.) ir 2-3 prieš La Korunjos „Deportivo“ (2000 m.).

- „Real“ ekipos saugas Angelis Di Maria šio sezono Čempionų lygoje jau atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir visi jie - žaidžiant prieš Mančesterio komandas (3 prieš „Man City“ ir 1 prieš „United“).

- „Manchester United“ vartų konstrukcijos šio sezono Čempionų lygoje buvo sudrebintos net šešis kartus – daugiausiai iš visų turnyro komandų.

- „Real“ ekipos treneris Jose Mourinho yra dukart laimėjęs Čempionų lygą (su „Porto“ bei Milano „Inter“) ir abu kartus aštuntfinalio etape turėjo kautis prieš anglų komandas (prieš „Man United“ ir Londono „Chelsea“).

- „Manchester United“ klubas, žaisdamas savo aikštėje, per paskutinių dešimt rungtynių Čempionų lygoje nepraleido įvarčio tik dvejose iš jų.

J. Mourinho: pasaulis sustos

Madrido „Real“ strategas Jose Mourinho, prieš artėjančią UEFA Čempionų lygos atsakomąją aštuntfinalio dvikovą su „Manchester United“, pareiškė, kad dėl šio mačo trumpam sustos pasaulis.

Pirmosios rungtynės Madride baigėsi taikiai 1-1, taigi Mančesteryje „Real“ klubas privalės mušti įvarčius, jog turėtų šansų patekti į kitą etapą. J.Mourinho teigia, kad šios aštuntfinalio rungtynės prilygs finalui. Buvęs „Chelsea“ treneris taip pat teigia, kad „Manchester United“ jau yra užsitikrinęs šalies čempionų titulą.

„Niekas nežino kas nulems rungtynes. Šis klausimas vertas 1 milijono dolerių. Dėl šių rungtynių pasaulis sustos“, - kalbėjo J.Mourinho.

„Šiuo metu „United“ yra puikioje sportinėje formoje. Jie pateko į FA taurės ketvirtfinalį, jau kovo mėnesį užsitikrino „Premier“ lygos titulą, šį mėnesį nepralaimėjo rungtynių. Tačiau mes taip pat esame geroje sportinėje formoje ir 2013 metais pralaimėjome tik vieną mačą“, - tęsė portugalas.

„Šis mačas neatrodo kaip paprastos rungtynės. Tai tarsi finalas. Niekas nežino kokios komandos nukeliaus iki „Wembley“ stadiono. Jei rytoj pralaimėsiu, aš neverksiu. Jei rytoj laimėsiu, neketinu bėgti 100 metrų nevaldydamas savo emocijų. Jausmas bus tas pats“, - toliau kalbėjo J.Mourinho.

„Aš manau, kad kai mes turėsime kamuolį, „United“ žais labai gynybiškai, o kai kamuolį turės jie, jie puls mus labai greitai, todėl taip pat turėsime nepamiršti gynybos. Čia atvykstame po dviejų svarbių pergalių prieš „Barcelona“, tačiau net ir po dviejų pralaimėjimų niekas nepasikeistų. Žinoma, malonu kai visi žaidėjai yra puikiai nusiteikę ir mūsų moralė yra aukšta“.

„Įsivaizduoju save būnant 71 metų, kadangi manau, kad kuo senesnis esi, tuo geresniu tampi. Seras Alexas yra unikalus ir nusipelno visų pagarbos. Mano komanda „Old Traffod“ stadione yra rungtyniavusi ne kartą, todėl man nerūpi rekordai. Pakankamai gerai žinau futbolą ir galiu pasakyti, kad čia viskas įmanoma“, - savo mintis dėstė J.Mourinho.

„Cristiano Ronaldo yra puikios formos. Smagu, kad Seras Alexas apie jį kalba nuoširdžiai. Ronaldo nusipelno visų jo pagyrų ir šiltų „Man Utd“ fanų linkėjimų. Aš treniravau „Chelsea“ kai Ronaldo turėjo savo geriausius metus „Premier“ lygoje, todėl žinau kokią įtaką jis turėjo „United“ klubui“, - užbaigė J.Mourinho.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DoNic

DoNic portretas
Gal kas zino per kur rodys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių