Imtynininkas M.Ežerskis - mokslų daktaras

Trijų olimpiadų dalyvis, graikų-romėnų imtynių 2007 m. pasaulio ir 2009 m. Europos vicečempionas Mindaugas Ežerskis apgynė biologijos daktaro disertaciją.

M.Ežerskio disertacijos tema - „Didelio meistriškumo graikų-romėnų imtynininkų širdies ir kraujagyslių sistemos funkcinių rodiklių kaita metiniame treniruotės cikle“. Moksliniu vadovu buvo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) kineziologijos laboratorijos vedėjas profesorius habilituotas daktaras Jonas Poderys, disertaciją oponavo doc. dr. Aleksas Stanislovaitis (LKKA) ir prof. dr. Audronius Vilkas (Vilniaus pedagoginis universitetas).

Darbe įvertintos didelio meistriškumo graikų-romėnų imtynininkų centrinių ir periferinių širdies ir kraujagyslių sistemos reakcijų ypatybės atliekant kartotinius dozuotus krūvius. Parodyta, kad šios reakcijos reikšmingai susijusios su adaptacijos prie fizinių krūvių pobūdžiu.

M.Ežerskis su bendraautoriais yra paskelbęs disertacijos tematika šešis mokslinius straipsnius Lietuvos ir užsienio mokslo leidiniuose bei pristatęs savo tyrimus keturiose tarptautinėse konferencijose.


Šiame straipsnyje: Ežerskisimtynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių